Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 13 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Fred (F.P. Vonk)

Mijn naam is Fred Vonk en ik ben geboren op 28 November 1953. Mijn opleidingen heb ik genoten op de Lagere Technische School zowel de P- als de T-stroom(beide bankwerken) en de HZS(Hogere Zeevaart School).Ik heb van Augustus 1975 tot Mei 1986 werkzaam geweest bij de volgende zeevaartmaatschappij HBT(Holland Bulk Transport), NSU(Nederlandse Scheepvaart Unie) en de Nedlloyd.

 

Toen ik 6 jaar was kreeg ik mijn eerste Märklin trein namelijk een bouwpakket van de V200 (Märklin nummer 3921) met een ovaal rail M-materiaal. Daarna is bij mij het treinvirus begonnen. Tijdens mijn vaartijd heb in mijn verlof diversen Märklin materiaal gekocht.

 

Na mijn vaartijd (in 1986)ben ik gaan werken in volcontinu dienst op de DSM en in September 1986 ben ik getrouwd. Tegenwoordig vanaf Februari 2013 heb ik een Dagdienst baan omdat ik in de volcontinu dienst van wegen mijn gezondheid niet meer goed kan functioneren. Het trein Treinvirus is in al die jaren nog steeds gebleven en eigenlijk nog sterker geworden. In 1995 heb ik mijn Märklin M-rails omgeruild voor Märklin K-rails en in 1996 heb ik mijn eerste grote modelbaan gemaakt die ik in 1998 wederom heb afgebroken, door omstandigheden.

 

In de latere jaren 1990 ben ik begonnen met het verzamelen van Amerikaans materiaal en heb ik mij ook iets meer verdiept in van alles wat met de Amerikaanse spoorwegen te maken heeft. De aangekochte Locomotieven zijn allen wel alleen geschikt voor DCC en het plan is ontstaan om een modelbaan te gaan ontwerpen voor zowel Märklin K-rail als Roco rails zonder bedding, maar wel 2 afzonderlijke banen.

 

Via de reclame van het forum achterop de auto van Sascha kwam ik in 2007 in contact met hem en die ook nog eens bij mij in het dorp bleek te wonen. In 2011 ben ik gevraagd, door Sascha, of ik wilde deelnemen als 3Rail redactie medewerker van de nieuwe 3 Rail Wiki waar ik dus positief op geantwoord heb.

 

Gr. Fred.