Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 13 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Fred (Marklindak)

Mijn naam is Fred Kamerbeek en stam uit het jaar 1951. Ik ben reeds 34 jaar werkzaam bij de lichtblauwe luchtvaartmaatschappij die we in NL hebben. Treinvirus leeft al vanaf mijn kleutertijd, twee neven die een jaar of 4 ouder zijn hadden een modelbaan thuis. Ook M* met de oude metalen rails met en zonder puntcontacten door elkaar. Veel kan ik me van de baan niet meer herinneren, wel het feit dat ik er altijd even ging kijken als ik bij hun thuis was.

 

Toen ik 12 jaar was kreeg ik van mijn moeder een startset uit de catalogus. De Italiaanse trein, loc 3035 met 3 rijtuigen, een ovaaltje M-rails en dat was het dan. Gestaag groeide het bezit en dat kwam na veel baantjes op de grond op een spaanplaat in de slaapkamer van mij en mijn zus te liggen. Halve kamer vol dus je kent het wel.

 

Een paar jaar later werd er voor mij op zolder een kamer afgetimmerd en daar had ik eindelijk de ruimte die ik zo graag wilde hebben. Deze treinenkamer is gebleven totdat ik ging verhuizen naar mijn huidige huis. Doordat eigenlijk iedereen het huis verliet ben ik overgebleven en bleef de baan op zolder intact. Uiteraard is de verzameling stukje bij beetje gegroeid. Mijn gezin groeide ook, huis werd te klein en een verhuizing was aanstaande.

 

Dit laatste veroorzaakte de afbraak van de oude baan op de zolder, voorwaarde voor het nieuwe huis was dat er een zolder beschikbaar was voor een nieuwe baan. Dat was alles? Nee na de verhuizing kwamen de kinderen op een leeftijd dat zij hun eigen interesses kregen, dochter paardrijden (herkenbaar?) en zoon voetballen (ook herkenbaar?). Gevolg was dat de treintjes veel minder aandacht kregen, het bezoeken van beurzen (o.a. Driebergen) werd waar mogelijk wel gedaan. Na veel jaren met de kinderen met hun interesses te hebben geholpen, leider van een selectieteam vraagt tijd, heen en weer rijden naar een manege evenzo, werd het een jaar of wat geleden weer rustiger.

 

Omslag kwam doordat kinderen op eigen benen gingen staan en ik het nodig vond een nieuwe tafel op zolder te bouwen. Het 3 Railforum had ik mij op dat moment wel al aangemeld en was ik aan het lezen geslagen in de digitale hoek met ombouwen en de soms ondoorgrondelijke zaken die dit met zich mee brengt. Treinvirus is niet echt naar een van de kinderen overgeslagen, behalve dat mijn zoon af en toe de digitale techniek bekijkt en mijn dochter gaat helpen met scenery bouwen als het zo ver is.

 

Via het forum kwam ik in contact met Moderator Walter die bij mij in het dorp woont. Daarna sloeg het digitale virus helemaal toe en heb ik ongeveer een fobie voor front-, sluitsein en binnenverlichting ontwikkeld omdat ik er van overtuigd was dat er met decoders en twee functietoetsen veel te schakelen valt. Klopt dus ben ik na veel vallen en opstaan achter gekomen, gastendag 2011 was er de demonstratie van binnenverlichting.

 

Forum Moderator ben ik sinds 2011, precieze datum weet ik niet meer, ik zag ineens veel meer topics (de archieven)!

 

Gr. Fred.