Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 10 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Walter (Wissels)

Hallo, ik ben Walter, ik ben geboren in 1959. Ik ben getrouwd en heb een bijna volwassen zoon.

Ik heb voor mijn 6e verjaardag een Antex setje gekregen van mijn ouders, die binnen een jaar uitgerust werd met een 2e loc (BR 89 M* 3000) Mijn treinbaan werd al snel door mijn vader omgezet in een vaste baan, waar ik naar later begrepen heb mijn vader ’s-avonds mee zat te spelen als ik sliep. Dit had blijkbaar zijn voordelen want rails en wagonnetjes groeiden snel in aantallen.

 

Toen ik 10 werd heb ik mijn 1e zelf uitgezochte loc van mijn jaren opgespaarde zakgeld aangeschaft. Dit was ondertussen mijn 4e in rij. Dit was een oranje Eloc 3043 van de Zweeds spoorwegen. Een paar dagen later hingen er ineens 2 D-trein wagonnetjes achter, de oorsprong heb ik nooit achterhaald, al hoewel mijn ouders 1e verdachten zijn gebleven.

 

Na een verhuizing heb ik een grotere tafel gekregen, waar ik zelf mijn 2e treinbaan op gebouwd heb, met een grote berg en een flinke brug. Deze baan werd afgebroken nadat van een verre overleden kennis een aantal jaren later heel veel oude Märklin spullen Verkregen was.Hier zat onder andere een gave NS1101 (M* 3013) tussen, en elektrische wissels. Ruimte om een nieuwe baan op te zetten met nieuw en oud spul is er echter nooit geweest.

 

Vervolgens hebben een aantal jaren mijn treinbaan tijdens mijn jaren op kamers, mijn vader in de berging opgeslagen geweest. Toch bleef de treinbaan kriebelen, en ben ik begonnen om mijn modelspoorstad van Faller in elkaar te plakken, die als een soort module op de kledingkast terecht kwamen, echter de treinen bleven in de vochtige berging.

 

Na aanschaf van een eigen huis met een behoorlijke zolder, was het plannen van een nieuwe treinbaan al snel ontstaan. Ik was blijkbaar niet de enige want een buurman verderop, bleek dezelfde plannen te hebben. Na enige tijd mocht ik zijn heilige domein betreden en kwam hier in aanraking met Märklin digitaal, nadat er uit het opdoeken van een modelbaanwinkel enkele digitale apparaten had aangeschaft waren, begon bij mij het omzetten van mijn treinspullen in digitaal. Ook een interface had ik snel te pakken, waarna ik in aanraking kwam met de computerclub HCC digitaal modelbaanautomatisering. Software besturing was schaars en duur in aanschaf. Hierdoor ontstond de noodzaak voor mij om zelf een programma te maken voor een MSX computer, met huis thuis en keuken Basic. Spoedig volgde een PC, waarvoor ik samen met mijn zwager een eenvoudig programma gemaakt heb, dit programma heb ik nog een aantal jaren doorontwikkeld in Pascal, Maar ik bleef toch opkijken tegen de grote programma’s met grafische schermen. Mijn huidige treinbaan is volledig computer gestuurd. Helaas loop ik tegen de beperking van de ruimte aan, zodat niet alles meer op de treinbaan past. Rond 2008 heb ik de baan afgebroken en de baan veelal gelegd met oude M-rails vervangen door K-rail, echter had baanontwerp bleef in grote lijnen ongewijzigd, echter wel met extra sporen in het schaduwstation en goederenstation, en extra wissels waardoor de keerlus beter te bereiken werd, zonder dat het treinverkeer hierop vastliep. Afgelopen jaren ben ik voornamelijk bezig geweest met verbetering van rijeigenschappen, zo is de diodetruck, betere massacontacten op locs en betere locdecoders met lastregeling toegepast, de oude 6080 hebben soms wel 20 jaar dienst gedaan in een loc.

 

Op het voormalige Beneluxrail, ontstond al gauw het idee om programma beschrijvingen te maken van de gebruikelijke software programma’s. In deze tijd heb ik veel contact gehad met softwaremakers in binnen en buitenland. Dit beperkte zich al gauw niet meer tot alleen besturingsprogramma’s, maar ook ontwerp-, simulatie-, database software en zelfs trein georiënteerde Screensavers passeerde de revue. Voor een aantal programma’s heb ik wat Beta testwerk gedaan.

 

Mijn overige hobby’s bestaan uit het Campingleven en besteed vaak veel tijd achter de computer, zowel thuis als op mijn werk.


Al snel na de oprichting kwam ik bij het 3railforum, waar ik 1 van de 1e aktieve moderators
 ben.

 

Met vriendelijke groet,

Walter