Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 10 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Johan (Treinsmurf)

Mijn naam is Johan en ik ben geboren op 20 November 1968, getrouwd en 1 dochter van inmiddels 18 jaar, werk als netwerkbeheerder bij een nederlandse financiële instelling en woon in Noord-Brabant in het plaatsje Rosmalen.Toen mijn dochter 7 jaar was stond ik een keer met haar voor een modelspoorwinkel voor de etalage te kijken naar een Märklin trein die daar in de vitrine rondreed. Mijn dochter vond het mooi, net als ik. Toen mijn vrouw naast ons kwam staan zei ik: Als Evelien een jongen was geweest zou ik zo’n startset voor haar verjaardag hebben gekocht. Mijn vrouw werd toen een beetje boos en zei dat ze niet inzag waarom meiden niet met treinen konden spelen. Ik was een beetje verbijsterd van haar reactie, maar vond dat ze daar wel gelijk in had. Nu was mijn dochter bijna jarig en ik vroeg haar dan ook of ze een trein een leuk verjaardags-kado zou vinden, waarop ze begon te glunderen en vervolgens naar binnen liepen om een startset (Märklin 29535) te kopen.

 

Zo ben ik met Märklin in aanraking gekomen en hebben we samen aardig wat uurtjes met de startset gespeeld. Al gauw moest de baan groter en kochten we regelmatig wat C-rails erbij, ontdekten de beurs in Houten en vulden de baan aan met wat wisselaandrijvingen en wat locomotieven.

 

Het ging echter mis toen het treinenvirus mij compleet te pakken kreeg, en ik met electronica in aanraking kwam en zelf middels relais-schakelingen treinen automatisch wilde laten stoppen voor rode seinen. Kei vet vond ik zelf, om met 4 of meer treinen tegelijk te kunnen rijden. Mijn dochter vond het een beetje eng. Verblind door het virus, liet ik me niet weerhouden om verder te automatiseren en seinen en schakelingen aan te brengen op de treinbaan, niet in de gaten hebbend dat mijn dochter al was afgehaakt en haar interesse voor de treinbaan al had verloren. Tegen de tijd dat ik daar achter was, was de schade niet meer terug te draaien. Ik bleek dan ook 1,5 jaar na aanschaf, de enige die niet genezen was van het treinenvirus.

 

Vanaf 2006 vertoefde ik met regelmaat op het 3railforum om vragen te stellen en antwoorden te vinden voor de verdere bouw van mijn treinbaan en alles wat daarbij hoort.

 

Mijn oude treinbaan op zolder moest plaats maken en kon ik een verdieping lager weer opnieuw beginnen. Helaas is de bouw sindsdien een beetje blijven liggen en heb ik momenteel alleen de ruwbouw met wat rails liggen.

 

Toen de wiki werd gelanceerd, heb ik aardig wat artikelen geschreven voor de wiki. Begin 2012 werd ik gevraagd of ik mee wilde helpen met de inrichting en het overzetten van artikelen van de oude naar de nieuwe wiki. Sindsdien heb ik heel wat uren verstookt met het overzetten van wiki artikelen wat een tijdrovend werk is, maar leuk vind om te doen.

 

Mvg,

Johan (Treinsmurf)

WimHelsen

Hallo iedereen,

 

Ik ben Wim, geboren in 1967.

 

Ik woon samen met mijn vriendin Anja, en wij hebben drie dochters. Karo (8jaar), Lila (6jaar) en Deborah (ook 6 jaar). Deborah is een pleegdochter en zij woont al sinds 2010 bij ons. Dus een druk en gezellig gezinnetje.

 

Ik ben op mijn zesde levensjaar, via mijn broers, met modeltreinen in aanraking gekomen. Na lang sparen was het me toen gelukt om een eerste startset van Märklin te kopen. Dan heb ik nog enkele jaren me met de hobby bezig gehouden, tot de meisjes belangrijker werden dan de hobby. En stomweg bedacht om alles weg te doen.

 

Maar sinds een jaar of tien, heeft de hobby een pop-up gekregen. Samen met een vriend, die een enorm magazijn ter beschikking had, onze treintafel opgebouwd. Digitaal met koploper. Doch door andere interesses is de vriendschaap verwatert en is mijn stuk van de treintafel afgebroken. Ons eigen huisje is te klein voor een tafel, dus alles is opgeslagen op zolder. Maar de hobby blijft kriebelen.

 

Misschien dat ik eens begin met een module tafel, maar we zien wel. Maar ik wil wel op de hoogte blijven van het digitale gebeuren, en ik heb trouwen nog een hoop loc’s en wagons, die omgebouwd moeten worden.

 

In ieder geval wens ik jullie een leerrijk en gezellige tijd op het forum.

 

Modelspoorse groeten

Wim

Fred (F.P. Vonk)

Mijn naam is Fred Vonk en ik ben geboren op 28 November 1953. Mijn opleidingen heb ik genoten op de Lagere Technische School zowel de P- als de T-stroom(beide bankwerken) en de HZS(Hogere Zeevaart School).Ik heb van Augustus 1975 tot Mei 1986 werkzaam geweest bij de volgende zeevaartmaatschappij HBT(Holland Bulk Transport), NSU(Nederlandse Scheepvaart Unie) en de Nedlloyd.

 

Toen ik 6 jaar was kreeg ik mijn eerste Märklin trein namelijk een bouwpakket van de V200 (Märklin nummer 3921) met een ovaal rail M-materiaal. Daarna is bij mij het treinvirus begonnen. Tijdens mijn vaartijd heb in mijn verlof diversen Märklin materiaal gekocht.

 

Na mijn vaartijd (in 1986)ben ik gaan werken in volcontinu dienst op de DSM en in September 1986 ben ik getrouwd. Tegenwoordig vanaf Februari 2013 heb ik een Dagdienst baan omdat ik in de volcontinu dienst van wegen mijn gezondheid niet meer goed kan functioneren. Het trein Treinvirus is in al die jaren nog steeds gebleven en eigenlijk nog sterker geworden. In 1995 heb ik mijn Märklin M-rails omgeruild voor Märklin K-rails en in 1996 heb ik mijn eerste grote modelbaan gemaakt die ik in 1998 wederom heb afgebroken, door omstandigheden.

 

In de latere jaren 1990 ben ik begonnen met het verzamelen van Amerikaans materiaal en heb ik mij ook iets meer verdiept in van alles wat met de Amerikaanse spoorwegen te maken heeft. De aangekochte Locomotieven zijn allen wel alleen geschikt voor DCC en het plan is ontstaan om een modelbaan te gaan ontwerpen voor zowel Märklin K-rail als Roco rails zonder bedding, maar wel 2 afzonderlijke banen.

 

Via de reclame van het forum achterop de auto van Sascha kwam ik in 2007 in contact met hem en die ook nog eens bij mij in het dorp bleek te wonen. In 2011 ben ik gevraagd, door Sascha, of ik wilde deelnemen als 3Rail redactie medewerker van de nieuwe 3 Rail Wiki waar ik dus positief op geantwoord heb.

 

Gr. Fred.

John (Looney Tunes)

Verlichte Touringcar 

Hallo Allemaal,

 

Ik ben John, de jongste van de hele crew.

Via het World Wide Web ben ik bij het 3railforum terecht gekomen.

Waarna ik me al snel heb opgegeven voor de Wiki-Teams en toentertijd samen met Edwin een groot aantal berichten van de site overgezet naar de wiki.

Later ben ik gevraagd om de site te gaan mede-beheren en sinds zomer 2013 help ik ook bij Fotowedstrijd, en beheer ik de kalender.

 

De (model)treinen op zich zelf staat even op een laag pitje i.v.m. de studie. Maar indirect ben ik er nogwel mee bezig, met dingen zoals: Modelvoertuigen verlichten (Zoals rechts te zien is), of elektrische schakelingen voor modelbanen/-treinen bedenken. 

Zo heb ik onder meer een Dag/Nacht Schakeling ontworpen en gebouwd, meer info daarover kunt u hier vinden, of door een PBtje te sturen. Verder diverse verloopprintjes voor het ombouwen van locomotieven.

Kortom, een elektrotechneut in opleiding, die regelmatig die hobby's combineert. :D

Gr, John

Jurrien

Hallo,

 

Ik ben Jurrien. Bouw jaar 1956. Ben geboren in Kampen en na een flink aantal verhuizingen mag Lelystad mij onder haar inwoners rekenen. Ergens tussen die verhuizingen door lief meisje gevonden en daar later mee getrouwd. Inmiddels vader van vijf kinderen. Oudste 20. Jongste 13

 

Heb van alles gedaan. Fotograaf geweest. Beheerder van een kerkgebouw geweest. Eigen telecom bedrijfje gehad. En nu al weer een aantal jaren met heel veel plezier werkzaam bij een openbaar vervoer bedrijf. Voor 50% op de bus en voor 50% een soort regelneef functie.

 

Mijn eerste aanraking met treintjes was bij een vriendje. Zijn broer had een in mijn ogen heel grote spoorbaan. Ik zal toen 9 jaar geweest zijn. Op mijn 11e kreeg ik mijn 1e ovaaltje. De rode V260 met drie wagonnetjes. En sindsdien is het treinvirus met vlagen actief geweest. Had ook te maken met de ruimte die ik had om één en ander uit te leggen.

 

In de loop der jaren natuurlijk wel steeds bijgekocht of gekregen. Maar nooit toegekomen aan het bouwen van een blijvende baan. Dat ligt nu wel in de bedoeling. Heb er nu de ruimte voor, maar ben eigenlijk nog steeds bezig mijn kennis om digitaal te kunnen rijden, te vergroten.

 

En daardoor ben ik op het forum terecht gekomen. Dat was in 2006. Sindsdien nog niet zoveel gedaan. Was eerst nog bezig met een grote verbouwing van ons huis. Die is nu bijna achter de rug en is er meer tijd gekomen om me met de treintjes bezig te houden. Hoewel een andere hobby ook de nodige tijd vraagt.

 

Toen Sascha een tijdje geleden vroeg of ik moderator wilde worden, heb ik ja gezegd, met als argument dat ik zelf niet zoveel bijzonders aan het forum bijdraag om anderen te kunnen helpen, maar dat ik dan door te modereren toch ook -op een iets andere manier- iets voor het forum doe.

 

Ik vind het een erg leerzaam, maar ook gezellig forum. En wil graag dat het ook die sfeer blijft ademen. Ik hoop dan ook dat ik door mijn bijdrage daar aan kan meehelpen.

 

vriendelijke groeten,

Jurrien