Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 13 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Column jan 2012 - Prijzen van oud Märklin materiaal

 

In dit forum vond ik enkele vragen met betrekking tot prijzen van Märklin materiaal. Wil jullie mijn visie geven hoe en wat er gebeurd is in de loop der jaren. Dit mede omdat er veel jonge hobbyisten zijn, welke hier vragen over hebben..

 

In de eind jaren 70 en 80 van de vorige eeuw, waren er veel 2e hands winkeltjes welke gebruikt materiaal kochten en weer verkochten. Dit was een aantrekkelijke mogelijkheid om aan treinen zoals de CCS 800 e.d. te komen, kosten destijds omgerekend een kleine  € 400,00

 

Ook kwamen de treinen beursjes op en zo vond je in iedere gerenommeerde woonplaats wel twee tot vier keer per jaar een kleine treinen beurs in een wijkcentra. Hieruit is ook de Beurs in Houten ontstaan. Verzamelen nam in deze periode een vlucht, net zo als met de postzegels.

 

Bij de grotere beurzen in de jaren 80 en later, trof je geregeld Duitse handelaren aan, welke de markt overspoelde met nieuwe treinen welke door hen rechtstreeks bij Märklin in grote partijen opgekocht werden en voor dump prijzen verkocht werden.

 

Aangezien in de jaren 50 en 60 iedere puber wel een treinbaan in huis had, welke later naar de kelder of zolder verhuisde, was er veel ( verdekt ) voorhanden. Men zag de prijzen van het oude materiaal dan ook mede door de vele hobbyisten in deze periode jaarlijks schikbarend stijgen. Het betrof hier wel materiaal waarmee gespeeld was.

 

Zo kregen velen onder het algemene publiek in de gaten dat men waardevolle spullen op zolder en in de kelder had liggen, welke dan ook maar snel verkocht diende te worden. In de 90er jaren werd de markt dan overspoeld met dit reeds oudere materiaal. Ook Ebay deed hier goede zaken mee, Marktplaats bestond nog niet of kwam net op.

 

De postzegels kregen in de jaren 80 een knauw, handelaren dumpte de markt en verzamelaars zagen de waarde van de postzegels verwateren. Kreeg mijn vader in 1980 nog  € 50.000,00 voor zijn verzameling momenteel geeft men er geen € 1.000,00 meer voor.

 

In begin van de jaren 1990 zag je een kentering ontstaan onder de jeugd. Nintendo en de PC kwamen op kwam op en de treinen bleven bij Märklin. Mede kan dit zijn dat gelet de prijzen van de duurdere modellen Märklin replica’s is gaan uitbrengen van de oudere type ( waardevolle ) treinen zoals de krokodil 3015 en de Nederlandse TEE 3070 en, Northlander enz, enz.

 

De treinen werden niet meer als direct speelgoed gezien maar meer als belegging. Momenteel zien we echter dat de oudere modellen beginnen op te raken, prijzen welke in de eerste jaren van 2000 hebben stilgestaan of zijn teruggevallen zullen gelet de beleggingsmarkt waar ook weinig meer is te halen, voor de toekomst weer gaan stijgen.

 

Ritter en nog enkele bedrijven in Duitsland kopen deze oude stukken dan ook graag op en reviseren ze.
Deze treinen vaak in andere kleuren als dat Märklin ze heeft uitgebracht zullen hun beleggingswaarde dan ook ten goede komen.

 

In jullie verhalen lees ik dat er velen zijn welke de oude modellen in hun bezit hebben, digitaliseren. Mijn oogpunt in deze is, dat de originaliteit hiermee komt te vervallen en het nu als hobby object gezien wordt. Voor de toekomst als mogelijk beleggingsstuk, kan dit alleen maar te koste gaan van de waarde.


Al met al is dit mijn visie op de huidige prijsstelling van de oude stukken en hoop jullie hiermee iets van de prijzen geschiedenis te hebben meegegeven.

 

DL 800 ofwel Chrisp avatar dl800