Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 7 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Column dec 2017 - Bouwfrustraties

BOUWFRUSTRATIES

 

Op een herfstige dag in november was er weer eens een 3railforum gastendag.

Nou ben ik al een aantal keren bij de MSG geweest, dus daarvoor hoef je niet te gaan. Nee, ik ben lid van de 3railforum Modulebaan en die zouden acte de préséance geven. Dus vol goede moed daarnaar toe.

's Morgens in alle vroegte vertrokken, bij aankomst 11 moduledelen naar boven gesjouwd en de benodigde andere artikelen, gelukkig geholpen door mijn mede “moduloten”.

 

Enfin na een paar uurtjes stug doorwerken stond dat hele spul er. Toen de onvermijdelijke storingen maar gaan oplossen. Waar ligt dat toch aan? Thuis en op eerdere clubdagen werkte het “eindwandfrei”, zoals de Duitsers dat zo mooi kunnen zeggen. Als een tierelier. Maar gelukkig betrof het een losgekomen draadje, een kleine denkfoutje en een onvergetelijke blunder. Dat laatste kostte 1 uur zoeken en een, door het voortdurend onder de modules liggen, rood aangelopen Patrick. Het bleek gewoon een stekkerverbinding te zijn die niet was ingeplugd. Herkenbaar toch? Ook voor u als modelspoorder!

Maar mijn grootste frustratie moest nog komen.

 

Ik had een leuk klein diorama zien staan in de buurt van onze modulebaan. Ik vond het knap gemaakt en dacht nog dat ik moeite zou hebben met iets dergelijks te maken. De bomen en het huisje zou nog wel lukken. Per slot van rekening heb ik ook een cursus bomen maken gevolgd en kijk met veel plezier naar diverse YouTube-filmkes waar heel enthousiast mooie huisjes in elkaar worden gezet.

En ja, in Almere volgde ik een introductie met de airbrush en daar werd ook wat verteld over chipping, waardoor ik roest wel erg mooi zou kunnen maken en......waardoor ik het pand verliet met voor ruim €100,00 aan materiaal wat ik feitelijk niet wilde hebben.

Herkent u dat als modelspoorder ook?

 

Natuurlijk heb ik dat thuis allemaal uitgeprobeerd en dan blijkt dat dat toch niet zo gemakkelijk is. Ooh, resultaat is er wel, maar of het er uit ziet is een tweede. Om goed roest na te kunnen bootsen, kocht ik van ellende in Houten bv. maar een potje “roestpoeder”; lijm aanbrengen, erop strooien, azijn erop en hup: roest. Maar ook daar was ik er niet mee. Roest blijkt ook nog verschillende diktes te hebben en verschillende kleuren.

Ik keek op het eerder genoemde dioramaatje eens goed naar de container en de aangebrachte rijplaten. Ik zag daarbij de nuances in roestkleur die aangebracht waren en besloot dat ik de maker ervan maar eens moest vragen hoe hij dat toch precies gedaan had en of hij bereid was deze kennis met mij te delen. Je bent per slot van rekening toch op een gastendag.

Inmiddels kondigde Willie voor de 100e keer aan dat er dit jaar en ook volgend jaar geen diorama-wedstrijd was. Iets wat ik natuurlijk direct jammer vond, omdat ik met kennis die ik aanstonds op ging doen, gemakkelijk een gooi kon doen naar de titel. Ook kondigde hij aan dat iemand toch een diorama had gemaakt voor de niet bestaande wedstrijd van dit jaar en dat diegene dan toch maar een prijs daarvoor verdiende.

Laat dat nou het diorama betreffen waar ik van was gecharmeerd, dus ik op zoek naar de eigenaar.

 

Het bleek een 10 jarig manneke dat toevallig ook nog eens een juniorlid is van onze 3rail Moduleclub.

Shit, ik heb op mijn 62e nog een lange weg te gaan.

 

Alphons (fonzo999)

 

Foto: Frank (frenkievee)