Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 12 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Column jan 2013 - 40 jaar jong ….

 

hoera40jaar

40 jaar jong …. of oud? Ik ben dus 40 jaar geworden en dat is schijnbaar een felicitatie waard. Maar eigenlijk hoef je er niet veel voor te doen, als je je gezondheid houdt word je het vanzelf. Maar wat zegt dat nu eigenlijk … 40 jaar jong…. Of Oud ?

 

Ik voel me 40 jaar jong, en niet oud. We duiken even 40 jaar terug.. Is dat nou echt zo lang geleden? Het lijkt in ieder geval niet zo. Precies 40 jaar geleden verschijnt het komisch duo Peppi en Kokki voor het eerst op de Nederlandse televisie. Wie kent ze nog?? Precies 40 jaar geleden werd het inmiddels tragisch zo bekende het World Trade Center in New York geopend. En in Nederland vond de eerste autoloze zondag plaats, veroorzaakt door de oliecrisis. De snelwegen zijn uitgestorven en worden enkel nog gebruikt door fietsers en rolschaatsers. Ik kan het me niet bewust herinneren in ieder geval, dus moet het toch wel heel lang geleden zijn..?

 

-klik hier voor het nieuws jaaroverzicht van 1973-

 

Hoe zou het zijn geweest als ik 40 jaar geleden al vol in het leven stond? De nummer 1 ten tijde van mijn geboorte kan me in ieder geval wel bevallen J :

 

Ook zou ik dan mijn grote liefde voor de stoomtrein in het dagelijks leven mogen ervaren hebben. Gelukkig hebben we o.a.de ZLSM om dat heden ten dage nog steeds te mogen beleven J Toch ben ik stiekum wel wat jaloers op de mensen die dat bewust hebben mogen meemaken. De treinen van nu vind ik ook wel leuk, maar nog niet half zo interessant als de treinen uit het stoomtijdperk!

 

Wel nu.. Ben ik nu 40 jaar jong of oud? Volgens mijn zonen ben ik met 40 jaar heel oud.. Als ik me bedenk dat ik misschien wel 20 jaar eerder ofzo geboren had willen worden, dan denk ik dat ik toch nog heel jong ben met mijn 40 jaar J. Een nieuw tijdperk breekt schijnbaar voor me aan, want het leven schijnt nu te beginnen. Mensen vragen of ik geen moeite heb om 40 te worden. Hmm nee eigenlijk helemaal niet! Dit in tegenstelling tot 30 worden.. Dat was echt zo’n grotesk getal/leeftijd om te worden.. Van je 20’ers als sneuzel ineens verstandig als 30’er! Dat vond ik niet leuk!

 

40jaar50procent

40 jaar jong en op weg naar de volgende 40! Het heeft allemaal zijn voordelen. Mensen op wie je misschien een oogje hebt, zijn mogelijk binnenkort gescheiden. Wij mannen worden knapper naarmate we ouder worden. Slecht ziende mensen noemen ons nog jongeman. En last but not least, we zijn nog lang geen 50 J Het is leuk om je eens te bedenken dat je alles over zou kunnen doen . Natuurlijk gaat dat niet. En eerlijk gezegd, ik heb nergens spijt van, ook al heb ik ook wat domme dingen gedaan. Ik zou misschien een paar kleine dingen anders doen, maar ik heb geleefd zoals het op dat moment mogelijk was. En zo steek ik nog steeds in elkaar, genietend van het leven zoals het komt. En het gaat alleen nog maar mooier worden, daar ben ik van overtuigd!

 

Sascha, een veertiger nu, die met modeltreintjes ‘speelt’ J