Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 22 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

3railforum FAQ

 

 

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen van het forum. De vragen en antwoorden zijn verdeeld over diverse hoofdonderwerpen.

Als u vraag er niet bij staat en u deze niet op het forum terug kunt vinden kunt u een e-mail sturen aan beheer

 

Account

Ik wil mijn gebruikersnaam wijzigen. Is dit mogelijk?

Om uw gebruikersnaam te wijzigen dient u een mail te sturen aan één van de twee beheerders. Zodra u naam is aangepast, zult u een bericht van de forum software ontvangen met een nieuw wachtwoord. U kunt de beheerders als volgt bereiken:

-Sascha (PB: Sascha / e-mail: )

-Willie (PB: Wakkie / e-mail: )

Wat houdt het in als ik 'serieuze gebruiker' ben, en hoe kan ik me hiervoor aanmelden?

"Serieuze forumleden" hebben geen toegang meer hebt tot het Voorstelhoekje, 3railforum Café en het 3railforum Clubhuis. Hierdoor zullen ook de topics die hier staan niet meer verschijnen als je klikt op "Toon ongelezen berichten sinds laatste bezoek". Het is tevens zo opgezet, dat men kan zien, of je wel, of geen lid bent van deze groep. Uiteraard kan je altijd kiezen om weer uit deze groep te worden gehaald.

U kunt zich aanmelden voor deze groep door een mail te sturen aan

Hoe kan ik mijn account verwijderen?

Hiervoor gaat u naar: Profiel => Acties => Profiel Verwijderen. En dan voert u uw wachtwoord in, en klikt u op ja. Hierna wordt uw account verwijderd.

end faq

Profiel instellingen

Hoe krijg ik een plaatje van een trein onder mijn berichten?

U vindt de plaatjes en uitleg hier.

Hoe schakel ik avatars uit?

Hiervoor gaat u naar: Profiel => Profiel Wijzigen => Lay-Out Voorkeuren. En dan vinkt u: "Toon geen avatars van anderen" aan.

Hierna klikt u rechtsonder op: Verander Profiel.

Hoe schakel ik onderschriften uit?

Hiervoor gaat u naar: Profiel => Profiel Wijzigen => Lay-Out Voorkeuren. En dan vinkt u: "Toon geen handtekeningen (signatures) van anderen." aan.

Hierna klikt u rechtsonder op: Verander Profiel.

Hoe stel ik mijn berichten volgorde in; Oudste of nieuwste bericht bovenaan?

Hiervoor gaat u naar: Profiel => Profiel Wijzigen => Lay-Out Voorkeuren. En dan vinkt u: "Toon meest recente berichten bovenaan." aan als u de nieuwste berichten bovenaan wil. Of u zet geen vinkje als u de oudste berichten bovenaan wil.

Hierna klikt u rechtsonder op: Verander Profiel.

Een topic waar ik eerder een reactie geschreven heb, komt elke keer in de "Toon nieuwe reacties op je berichten" lijst te staan. Kan ik er voor zorgen dat dit topic niet meer voor komt in deze lijst?

Nee, dit is niet mogelijk.

end faq

Registratie

Ben ik verplicht om privé informatie te geven als ik mij registreer?

Nee, u bent niet verplicht om privé info te geven, we kunnen het immers toch niet controleren op waarheid. Mocht u wel privé info geven, dan wordt hiermee niks gedaan.

Waarom duurt het zo lang voordat ik kan inloggen met mijn nieuwe account?

Uw registratie moet eerst worden goedgekeurd door een beheerder. Als deze het druk hebben dan kan dit even duren.

Waarom moet ik als ik 16 jaar of jonger ben, een formulier laten ondertekenen door mijn ouders?

Dit is verplicht volgens de overheid; Zie hier voor meer informatie.

De volledige tekst van artikel 5:

 

Artikel 5

  1. Indien de betrokkene minderjarig is en de leeftijd van zestien jaren nog niet heeft bereikt, of onder curatele is gesteld, dan wel ten behoeve van de betrokkene een mentorschap is ingesteld, is in de plaats van de toestemming van de betrokkene die van zijn wettelijk vertegenwoordiger vereist.
  2. Een toestemming kan door de betrokkene of zijn wettelijk vertegenwoordiger te allen tijde worden ingetrokken.

end faq

Berichten schrijven

Hoe schrijf ik een bericht

Als je een nieuwe vraag/opmerking hebt, open dan het juiste subforum (bijv. Handmatig Systems rijden) en klik op :

Als het al een bestaande discussie is, en je wilt je antwoord/reactie ‘in de groep’ gooien, open dan die discussie en klik op :

Je kunt ten allen tijden je EIGEN bericht aanpassen, ook als het al langer geleden geplaatst is, dit doe je met de knop :

Wil je een persoonlijk/prive reageren naar iemand – zodat niemand anders op dit forum dit kan zien – dan kan je kiezen uit twee mogelijkheden :

- Een persoonlijk bericht naar de inbox op DIT forum van de betreffende gebruiker :
- Direct een E-Mail sturen naar het E-Mail programma van de betreffende gebruiker :

Nogmaals – deze twee opties sturen ALLEEN een PRIVE bericht naar de gebruiker zelf – deze zijn NIET te zien door andere forumleden

Hoe kan ik in mijn bericht een link naar een andere pagina plaatsten?

Om in uw bericht een link te plaatsten typt u de volgende code in uw bericht:

[url=link]omschrijving[/url]

Hierbij vervangt u het vetgedrukte link door de link die u wilt plaatsen en de omschrijving door uw eigen omschrijving van de link. Bijv. de code [url=http://forum.3rail.nl]Het 3rail forum[/url] wordt in uw bericht getoont als: Het 3railforum.

Hoe plaats ik een afbeelding in mijn bericht?

Om in uw bericht een afbeelding te plaatsten typt u de volgende code in uw bericht:

[img]hostlocatie afbeelding[/img]

Hierbij vervangt u het vetgedrukte hostlocatie afbeelding door de link van de locatie waar uw afbeelding gehost is.

Hoe plaats ik een (YouTube)filmpje in mijn bericht ?

Om in uw bericht een filmpje plaatsten plakt u gewoon de link die in de browserbalk staat in uw bericht. Bij de meeste links van filmpjes wordt dit vanzelf omgezet tot een filmpje met playknop.

Let op: U kunt maximaal 20 filmpjes plaatsen op 1 pagina van 50 berichten. Hierna worden de overige filmpjes gewoon als link getoond.

Wanneer gebruik ik de "Reageer"- en wanneer de "Citeer" knop?

U gebruikt de "Citaat" knop als u reageert op een ouder bericht dan het laatst geschreven bericht, hierbij moet u wel het citaat aanpassen zodat alleen de tekst erin blijft staan, die van belang is voor uw reactie. Een foto in een citaat wordt alleen toegestaan als het bericht waarop u reageert op een eerdere pagina (vorige 50 reacties) staat.

In alle andere gevallen gebruikt u de "Reageer" knop (die in elk bericht staat, met het groene bolletje) en niet de "Citeer" knop. U gebruikt de "Reageer" knop dus ook wanneer u reageert op het laatst geschreven bericht.

Hoe kan ik mijn eigen verzonden bericht aanpassen?

U dient hiervoor eerst naar het bericht te gaan wat u wilt aanpassen. Hierna kunt u kiezen uit 2 manieren:

Manier 1: Via de veranderknop rechtsbovenin in uw bericht, hierbij krijgt u hetzelfde venster te zien als wanneer u een nieuw bericht aanmaakt. Hierna klikt u op opslaan en uw bericht is gewijzigd.

Manier 2: Via de bewerkt berichtknop, deze staat linksonder in u bericht. Hiermee kunt u uw bericht wijzigen en ondertussen ook nog het topic op en neer scrollen. Ook hier geldt dat uw bericht is gewijzigd nadat u op opslaan heeft geklikt.

Waarom kan ik in het verkoophoekje mijn berichten niet aanpassen?

Ondanks dat het beheer geen verantwoordelijkheid heeft over de te koop aangeboden artikelen, kan er nu worden achterhaald in welke staat en onder welke condities een bepaald artikel werd of was aangeboden. Zodat bij een eventueel geschil, dit nagezocht kan worden, zonder dat dit eventueel gewijzigd zou zijn.

Waarvoor dient de waardeer knop?

Met de waardeer knop kunt even de auteur van het bericht even snel en simpel laten weten dat u de inhoud van dit bericht waardeert. Hiermee willen we voorkomen dat er minder talloze zogenaamde "inhoudsloze" berichtjes van "Ahhhh wat mooi" en "Mooi gedaan" etc online komen.

end faq

Overigen

Waarom hebben bepaalde namen bij  'Gebruikers Online' een andere kleur of zijn vetgedrukt?

Er zijn meerdere gebruiker niveau's op het forum. De kleur van de naam in het overzicht geeft aan tot welk niveau deze gebruiker hoort.

- Beheerder

- Moderator

- Speciale Gast

- Wiki-Medewerker

 

Indien een naam vetgedrukt is, dan heeft u deze persoon als vriend toegevoegd in uw profiel.

Wat is een speciale gast en hoe kan ik dat worden?

Een speciale gast is iemand die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor het forum. Forumleden die dit opvalt kunnen iemand nomineren, waarna de bestaande speciale gasten en het beheerteam beslissen of iemand daadwerkelijk een nieuwe speciale gast kan worden. 'Speciale gast' is gewoon een benaming op het forum en geeft geen extra rechten op het forum.

Wat is de 3rail nieuwsbriefservice en hoe kan ik me er voor aan- en afmelden?

Meer info over onze nieuwsbrief service vindt u hier.

Ik heb een klacht over het forum of een moderator.

U kunt uw klacht indienen door een mail te sturen aan

Ik heb een klacht over een topic/afbeelding/andere gebruiker/persoonlijk bericht.

U kunt uw klacht indienen door op de "Meld dit bericht aan de moderator"-knop van het betreffende bericht te drukken.

"Nameless (+ 1 verborgen) en 0 gasten bekijken dit board." Wat heeft die 'verborgen' te betekenen en hoe kun je dat instellen?

Het (+ 1 verborgen) heeft ermee te maken dat er in dit geval 1 forumlid in het topic zit dat zijn online status niet wil weergeven.

 

Als U dit in wil stellen gaat u naar: Profiel => Profiel Wijzigen => Accountinstellingen. En dan vinkt u: "Toon andere gebruikers mijn online status" uit.

Hierna vult u onderin uw wachtwoord in, en klikt u rechtsonder op: Verander Profiel.

Kan ik mappen maken voor PB's?

De PB (persoonlijke berichten) op het forum kunnen niet in mappen worden geplaatst net als in uw e-mail programma. Er is echter een manier om toch overzicht in uw berichten te creeëren. U kunt dit doen door gebruik te maken van labels. Met het gebruik van labels creëert u een soort virtuele mappen. Hieronder wordt uitgelegd hoe dit werkt.

 

Om te beginnen dient u naar uw persoonlijk berichten inbox te gaan. Afhankelijk van uw instellingen vindt u nu links of boven het overzicht een menu. Dit voorbeel gaat ui van het menu aan de bovenkant, maar de opties zijn verder hetzelfde.

 

Ga in het menu naar de optie voorkeuren en selecteer daar "Beheer labels"

labels1

 

Het onderstaande venster verschijnt

labels2

In het onderste deel ziet u staan "voeg nieuw label toe". In het invoer veld kunt u nu de naam van de virtuele map invoeren. Hier is dat "Voorbeeld". Klik hierna op "voeg nieuw label toe". Dit herhaalt u voor alle labels die u als virtuele map wilt gebruiken.

 

Ga nu terug naar uw Postvak in door deze te selecteren in het menu onder de kop "Berichten".

labels3

 

Nu gaat u naar het bericht dat u in een virtuele map wilt plaatsen. Rechts onderin dit bericht ziet u staan "Labels:" met een V erachter. Wanneer u hier op klikt opent er een menu. Hierin staat de optie "Voeg label toe:" met daaronder al de door u aangemaakte labels. Selecteer het gewenste label. Een bericht kan meerdere label krijgen, waardoor u deze dus in meerdere virtuele mappen kunt plaatsen.

labels4

Wanneer u nu in het menu onder "Labels" het gewenste label selecteerd, zullen alle berichten die dat label hebben getoond worden. Andere berichten niet. Het label "Postvak in" wordt hier niet getoond, omdat dit een speciaal label is. Deze is te vinden onder de kop "Berichten".

labels5

 

Als u het bericht niet meer in het "Postvak in" wilt tonen of een ander label van het bericht wilt verwijderen, gaat u weer naar het betreffende bericht toe. Rechts onderin klikt u weer op labels. Het menu heeft nu echter naast "Voeg label toe:" ook "Verwijder label:" selecteer hier het label dat u wilt verwijderen. Als in onderstaande voorbeeld dus op "Postvak in" geklikt wordt, is het bericht alleen nog te zien door het label "Voorbeeld" in het menu Labels te selecteren.

labels6

end faq

end faq