Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 28 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Modelspoorweekend Spoorwegmuseum 2007

Datum: zaterdag 10 maart 2007

 

Evenement: Modelspoorweekeind Spoorwegmuseum

 

Aanwezigen: Brigitte (met zoontje), Gerard, Marcel (Mister 1736), Rogier, Michel, Robbert, John (VT601).

 

Voor de 2e keer sinds de heropening werd in het Spoorwegmuseum een Modelspoorweekeind georganiseerd en dit jaar werd voor de 1e keer een Märklinforum Meet & Greet gehouden.

 

De Meet begon eigenlijk al rond 10:25 uur op Utrecht CS. Robbert was daar al veel eerder heen gereisd om nog wat treinen te kunnen filmen en te fotograferen, en rond die tijd kwam ik daar ook aan en vond Robbert, zoals onderweg telefonisch al was afgesproken, in de buurt van het grote vertrekbord in de hal van Utrecht CS. Niet veel later kwamen Brigitte met zoontje Jeroen en Marcel ook in Utrecht aan.

 

Gezamenlijk gingen we naar spoor 12b, waarvandaan om 10:48 uur de pendeltrein naar het Spoorwegmuseum zou vetrekken. Dit jaar had het museum daarvoor een driedelige Mat’24 (“Blokkendoos”) ingezet.

 

Na een eerste ronde langs wat stands in de museumhal gingen we naar de M-Trackbaan, waar we onze jassen en tassen kwijt konden. Daar waren John (VT601) en Jos (ATSF2) al aanwezig als crew van de M-Trackbaan. De eigenlijke Meet & Greet begon rond 13:00 uur; verzamelpunt was de M-Trackbaan. Intussen waren ook Michel en Rogier gearriveerd. Michel had een afspraak met een standhouder die een BR 83 voor hem zou meenemen, die tijdens de Meet & Greet is bewonderd, ingedronken en ingegeten.

 

Na nog een rondje stands gedaan te hebben gingen Michel en Rogier weer weg. De rest vermaakte zich naderhand in het museum bij de stands, de verschillende banen en niet te vergeten bij een demo van de draaischijf en in “Wereld 3”. Hier is een soort achtbaan die je langs een paar locomotieven, treinstellen en diorama’s van werkplaatsen voert.

 

Bij Modelspoorclub “De Bollenstreek” ontmoette ik Michael (marklinfan) en Peter (Freak) nog en tegen het einde kwamen we Rob (robmarklin) nog tegen in de hal.

 

Met de laatste pendeltrein gingen we terug naar Utrecht CS, waar Brigitte en Robbert meteen door naar huis gingen. Marcel, John (die we op Utrecht CS weer tegenkwamen) en ik dronken eerst nog even een biertje voordat we naar huis gingen. Al met al een geslaagde dag en voor herhaling vatbaar.

 

Foto’s van deze dag vind je in de Gallery : http://fotoalbum.3rail.nl/main.php?g2_itemId=14880

 

Gerard