Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 7 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Rijswijk 2008 - Zondag

Wanneer: Zondag 20 januari 2008

 

Bestemming: Rijswijk, Evenementenhal

 

Evenement: Nederlandse Modelspoordagen Aanwezigen: Gerard, Sascha, Desiree plus kinderen, Herman (Herman 05), Bigitte plus Johan en Jeroen, Bert (baureihe 103), Cees (Cees52), Leslie (Rbs), Robbert, Michael (marklinfan)

 

Op zaterdagavond meldt Herman dat Dennis niet naar Rijswijk kan komen omdat Dennis ziek is en als ik zondagmorgen in de trein zit krijg ik een sms-je van Antal dat ook hij wegens ziekte niet kan komen. Geen goed begin voor wat de eerste M&G van 2008 moet worden.

 

Even na 10 uur arriveer ik bij de Evenementenhal in Rijswijk. Er staat een korte rij wachtenden en 10 minuten later al heb ik mijn jas bij de garderobe ingeleverd en loop ik Hal 1A binnen. Het is er op dat moment nog niet druk, je kunt nog overal makkelijk bij. Na een rondje door deze hal met de vele modelbanen kom ik bij de M-Trackbaan terecht, waar Jos en Robbert bezig zijn. Jos heeft van zijn tuinbaan een stoom- en een dieselloc meegenomen die op een paar meter rails op de grond heen en weer rijden. Door de stoom- en dieselgeluiden die deze loc’s maken, trekken ze wel de aandacht en dat was precies de bedoeling van Jos. Het zijn imposante locomotieven.

 

Terwijl we daar staan te praten komt ook Leslie erbij staan. We praten nog wat en dan gaan Leslie en ik ieder “zijns weegs”, zoals dat zo mooi heet. In Hal 3 kom ik Brigitte met man en zoontje tegen. Die zijn er dus ook al. Meteen daarna loop ik even naar de stand van Railz, waar ik even met Chris praat over wat extra mogelijkheden bij onze Forumdag bij Railz, zoals bijvoorbeeld een work-shop.

 

Rond 12:00 uur krijg ik een sms-je van Sascha dat ook zij gearriveerd zijn en even later kom ik ze dan ook tegen in Hal 3. Met zijn vijven lopen we door de hal en komen nog een keer Brigitte met aanhang tegen.

 

Het wordt zo langzamerhand tijd voor de Meet & Greet en rond 12:30 uur verzamelt iedereen zich op de afgesproken plaats: de eerste Meet & Greet van 3railforum van het jaar 2008 is een feit en kan als zodanig worden bijgeschreven in de annalen.

 

rijswijk08-zondag1

 

Kennelijk zijn er op dat moment nog niet veel aankopen gedaan, want er komen geen nieuwe aanwinsten op tafel. Nieuwe gezichten zijn er wel: Bert (baureihe 103) en Cees (Cees52), de kernleden van BMM. Bert heeft de beloofde stroopwafels meegenomen en die erin gaan als koek. De overgebleven koeken gaan uiteindelijk naar Beek en Eindhoven. Bert, nog hartelijk bedankt, ze smaakten geweldig.

 

rijswijk08-zondag2

 

Na de M&G loop ik nog een rondje door Hal 3 en kom Michel tegen, die met Sascha bij een kraampje staat. Michel is volgens eigen zeggen op tijd, ondanks dat hij de M&G gemist heeft. Eerlijk gezegd vermoed ik dat er opzet in het spel is.

 

Later loop ik samen met Jos en Robbert nog een rondje door Hal 1A, de hal waar de banen staan. Dan ga ik met Robbert nog even naar Hal 3. Robbert koopt strooigras en ik een bewaarmap voor Rail Magazine. Hier komen we ook Albert Jan tegen, die op zoek is naar Sascha en Rolf. We hebben nog even met Albert Jan staan praten. Hij had jammer genoeg om de één of andere reden de M&G gemist.

 

Terug naar de M-Trackbaan om de 6021 op te halen die Jos de hele dag voor mij heeft bewaard. Jos, nog mijn hartelijke dank, het scheelde mij de hele dag slepen met die CU. R

 

ond 16:15 uur is het tijd om afscheid te nemen van Jos, Robbert en Herman. Het is mooi geweest en ik heb nog een paar uur treinen voor de boeg.

 

Gerard