Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 3 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Rail 2008

Wanneer: Zondag 9 maart 2008

 

Bestemming: Houten, Euretco Expo Center

 

Evenement: Rail 2008

 

Aanwezigen: Gerard, Joost (joostboudewijns), Peter (Freak) met echtgenote en dochter, Herman (Herman05), Albert Jan (AlbertJan), Ron (ron van den broek), Peer, Hans Francken, Dennis (jonkhout), Fulco (FV) met Wilma, Arie (trein)

 

Na een voorspoedige reis stond ik ruim op tijd in de hal van Utrecht CS, waar ik met Joost (Boudewijns) had afgesproken. Ook Joost arriveerde mooi op tijd, zodat we een paar minuten later al in de trein naar Houten zaten, die meteen daarop vertrok en nog geen 10 minuten later stonden we op het station van Houten. Daar hadden we al gauw het vertrekpunt van de pendelbusjes gevonden en binnen 5 minuten zaten we in een busje naar Euretco Expo Center, de nieuwe locatie van Rail 2008. En om het allemaal nog soepeler te laten verlopen: er stonden praktisch geen rijen voor de kassa’s, zodat we uiteindelijk al om 10:10 uur binnen waren.

 

We besloten eerst een rondje te lopen om eens een goede indruk van de beurs te krijgen. Vergeleken met Rail 2006 in de Brabanthallen in Den Bosch viel het mij zeker niet tegen. (Ik had in 2006 besloten dat Rail 2006 voor mij de eerste en de laatste Rail was. Toen ik hoorde dat Rail 2008 in Houten gehouden zou worden, gaf ik ze het voordeel van de twijfel en daar heb ik geen spijt van.) Er was naar mijn mening een mooie verdeling tussen handel en modelbanen.

 

Wat mij opviel was dat het redelijk rustig was, je kon overal goed bij komen: zowel bij de banen als bij de stands. In vergelijking met de Brabanthallen in Den Bosch is Houten een hele vooruitgang. Niet alleen vanwege de locatie, maar ook door de uitstraling. Rail deed zijn naam eer aan: geen clubs met radiografisch bestuurde auto’s, vrachtwagens, tanks, kranen of boten, maar alleen modeltreinen in diverse maten en schalen.

 

Tijdens onze rondgang kwamen we in willekeurige volgorde Albert Jan, Fulco en Wilma, Herman en Dennis tegen. Arie was druk bezig bij de Trix-baan, zo druk dat ik hem maar even niet wilde storen. Later zouden we al deze mensen, en nog een paar meer, zien op de M&G.

 

De M&G werd niet aan “onze eigen” tafel links achter in de hoek gehouden: toen Joost en ik het restaurant binnen kwamen hadden Herman en Dennis al een tafel in beslag genomen die groot genoeg was om aan iedereen plaats te bieden. In no-time was deze tafel gevuld met “3-railers”.

 

Albert Jan had zijn kleinzoons even geparkeerd bij een demo “bomen maken”, zodat hij even in alle rust de M&G kon bezoeken. Ook Arie had zich even vrijgemaakt en kwam even langs. Aan de tafel achter mij hield BNLS een meeting. Herman kreeg nog de vraag vanaf deze tafel of hij soms overgelopen was.

 

Helaas zijn er geen foto’s gemaakt van deze M&G. Hoewel ik een camera bij me had, ben ik het helemaal vergeten. Shame on me!!!

 

Na de M&G liepen Joost en ik nog even door de hallen waar we nog niet geweest waren: de Meidoornzaal en de hal boven waar een Spoor 1 baan opgesteld stond. Ook gingen we nog even bij M-Track kijken, waar Jos met zijn inmiddels bekende module ook stond. We kwamen ook Herman en Dennis nog een keer tegen.

 

Nadat we nog wat gedronken hadden, zijn we naar de uitgang gelopen en daar stonden de pendelbusjes al klaar. Van station Houten gingen we naar Utrecht CS waar we eerst nog even een ‘PWNA’ namen (al nam Joost dan een alcohol-vrije drank) en toen werd het tijd om terug naar huis te gaan, naar resp. Rotterdam en Eindhoven. Joost en ik kunnen terugzien op een geslaagde dag, en wat mij betreft: op naar Rail 2009, hopenlijk weer in Houten.

 

Gerard