Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 14 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Intermodellbau Dortmund 2008

Wanneer: Vrijdag 18 april 2008

 

Bestemming: Dortmund, Westfalenhalle

 

Evenement: Intermodellbau Dortmund 2008

 

Aanwezigen: Bert (baureihe 103), Gerard, Willie (wakkie), Sascha met Desiree Thomas en Kevin, Cees (cees52), Michel, Davy (7700serie)

 

Het Forumbezoek aan Railz in Rotterdam is nauwelijks verwerkt of het volgende uitstapje staat al weer op het programma, de Intermodellbau in Dortmund.

 

Ik had met Willie afgesproken dat ik tussen 07:45 uur en 08:00 uur bij hem zou zijn; dat betekende vroeg opstaan deze keer. Om 06:45 uur liep de wekker af, om 07:30 uur zat ik in de auto en om 08:00 uur parkeerde ik mijn auto bij Willie. Nadat ook Frans, de buurman van Willie, was gearriveerd en na de koffie vertrokken we richting Dortmund, waar we na een voorspoedige rit rond 10:00 uur arriveerden.

 

De auto moest bij het voetbalstadion geparkeerd worden; de parkeerplaats bij de Westfalenhalle was al vol. Het krijgen van de toegangskaartjes was een truc op zich: de normale toegangsprijs was € 11,00 p/p, maar Willie kon kaartjes kopen voor € 10,00 per stuk. Op de kaartjes stond een prijs vermeld van € 8,50. Toch had dit 2 voordelen: we hoefden niet in de rij te staan en waren toch € 1,00 p/p goedkoper uit. Je bent en je blijft Hollander hè.

 

Even later waren we binnen en gingen we op zoek naar de hallen waar we de modeltreinen hoopten te vinden. Dat waren de hallen 6, 7 en 8: helemaal achteraan dus. Nadat we ons door de hallen met boten, vliegtuigen, auto’s, bulldozers, kranen, veldslagen en weet ik wat nog meer geworsteld hadden kwamen we eindelijk aan in hal 6.

 

Tijdens onze verkenningsronde door deze hal kwamen we de eerste Forumleden al tegen, Bert en Cees. Rond 11:30 uur belde Sascha om te vertellen dat ze ook binnen waren. Ze zaten op dat moment in de koffiehoek in de buurt van de Märklinstand in hal 8. Wij besloten ook maar die kant op te gaan, we hadden ondertussen ook wel zin in koffie.

 

In die hal stond vlak vooraan een modelbaan en daar stonden Davy en Thomas te kijken. Davy had ondanks alles toch vrij kunnen krijgen en was vanaf Venlo met Michel meegereden. Maar voorlopig was Davy door Thomas ingehuurd als gids, iets wat Thomas later ook met mij zou doen.

 

Iets verderop zat de rest, dus schoven we aan. We zaten meteen in de buurt van de Märklinstand, de plek waar een uurtje later de M&G gehouden zou worden. Tijdens die M&G kwamen Bert en Cees ook even langs. Ze wezen ons op de mogelijkheid om bij de Märklinstand, op vertoon van het Insiderpasje, een cadeautje af te halen.

 

Dat hebben Sascha en ik dan ook meteen maar gedaan. Het was een soort zakmesje én een tegoedbon voor “Kaffee & Keks”, wat dat laatste dan ook wezen mag. We hebben er geen gebruik van gemaakt, we hadden net al koffie op.

 

Bert had niet de beloofde stroopwafels meegenomen, maar als vervanger had hij een doos Punselie’s meegenomen. Dit zijn stroopkoekjes, minstens net zo lekker als stroopwafels. Uiteraard zijn die helemaal opgegaan. Bert, vanaf deze kant nogmaals bedankt.

 

Na de M&G gingen Bert en Cees weer verder met hun eigen programma. Ze wilden o.a. nog een tv-presentator ontmoeten. De rest ging gezamenlijk de beurs over.

 

Rondslenteren maakt hongerig, dus gingen we met zijn allen ergens een broodje eten, goed belegd met vlees. Een flinke cola erbij om de zaak weg te spoelen zorgde ervoor dat we er weer tegen konden.

 

Er werden niet veel, maar wel een paar leuke dingen gekocht. Zo schafte Sascha bij de Faller-stand een FCS-startset aan, die met de Ford Transit. Willie kocht wat rails en wissels en ikzelf hield het op een vrachtwagen met 2 containers en 2 rongenwagens met lading. Hierna gingen we weer verder met het afstruinen van de verschillende hallen.

 

Om 17:00 uur werd de beurs gesloten en namen we afscheid van Sascha en zijn familie. Onderweg naar de uitgang kwamen we Bert en Cees weer tegen. Zij hadden zo te zien goede zaken gedaan en zij hadden ook de tv-presentator ontmoet, Hagen von Orloff van het ook in Nederland bekende SWR-spoorwegprogramma “Eisenbahn Romantik”.

 

Om 17:30 uur zaten we in de auto en rond 19:30 uur waren we in Aarle-Rixtel, waar Willie me trakteerde op een (naar mijn mening) welverdiend Palm-biertje. Voordat ik naar huis ging heb ik bij Willie zijn baan in opbouw bekeken. Dat belooft een imposante baan te worden.

 

Het was inmiddels 21:00 toen ik mijn auto thuis in de garage parkeerde, een lange en vermoeiende dag met veel modelspoorwegplezier was bijna ten einde. Nog even een paar uurtjes op het Forum kijken en dan naar bed.

 

Dit was mijn eerste bezoek aan Dortmund en mijn indruk is: groot, veel, druk. Nog een jaartje wachten, dan is de volgende beurs weer.

 

Gerard