Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 4 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Eurospoor 2008

Wanneer: Vrijdag 24 oktober 2008

 

Bestemming: Utrecht, Jaarbeurs

 

Evenement: Eurospoor 2008

 

Aanwezigen: Gerard, Joost (joostboudewijns), Tim (2rail-Tim), Daan (Daan!), Charlie (BR41), Eric-Paul, Ronald (rorail), Menno (madmenno), Vincent (Vinysie), Brigitte, Johan en Jeroen, Dennis (jonkhout), Bert (baureihe 103), Cees (Cees52), Anne (Treinenneef), Wim (Wim N), Gretha en neef, Erik (erik01), Fred (Marklindak), Matthijs (matthijs popken) plus vader, Hendrik (cup-druc-han), Harry (Kroko 14253), Albert Jan (AlbertJan), Hajo (AnalogDriver), Jakkele (muiderzand), Maurice (Teddyvallei), Fulco (FV), Vincent Kloeg (VincentKloeg), Laurent, Henk-Jan, John (VT 601), Arie (trein), Frans (Frans Hufkens) en tot slot per telefoon: Johan (Blausee-Mitholz)

 

Om ongeveer 08:45 uur ontmoette ik Charlie op het station van Eindhoven en na een voorspoedige reis stonden we rond 09:50 uur op Utrecht CS, waar we op Joost zouden wachten. Ook die was mooi op tijd en na een korte wandeling stonden we in het Jaarbeursgebouw.

 

Het was even na 10 uur dat we hal 1 binnenliepen. In de uren vóór de Meet & Greet bezochten we hal 1 met de vele spoorbanen. Al heel gauw zagen we Wim en die vertelde dat Bert, Cees en Anne ook al aanwezig waren. Ik kocht bij Holland Scale 2 bouwdozen, die samen één gebouw moeten gaan worden. Met HS heb ik afgesproken dat ik daar een verslag van ga maken dat op hun site komt te staan.

 

Daarna liepen we verder om de banen te bekijken; er waren weer mooie banen te zien, maar ook minder mooie, bekende en minder bekende en zelfs onbekende. Jammer dat M-Track niet aanwezig was, daar zijn altijd wel een paar bekenden bij aanwezig.

 

Waar we het over eens waren was de drukte, of beter gezegd: het was naar ons idee rustiger dan de afgelopen jaren. Of dat nu lag aan het aanbod, de onzekere financiële tijd of de vakantie (slechts een klein deel van Nederland heeft nu herfstvakantie), wie het weet mag het zeggen.

 

Even voor 12:30 uur gingen we naar de M&G-plek, waar al een groot aantal forumleden aanwezig waren. Terwijl ik stond af te vinken wie er allemaal waren ging mijn telefoon: Johan belde op vanuit Zwitserland om te vertellen dat hij op 1800 m onder een staalblauwe lucht zat te genieten van zijn vakantie. Hij wenste ons een gezellige M&G toe en of ik iedereen namens hem de groeten wilde doen. Bij deze is dat dan (alsnog) gebeurd.

 

Traditiegetrouw had Bert voor ruim voldoende sw’s gezorgd en die werden dan ook met royale hand uitgedeeld. Later vond ik ineens nog zo’n sw in mijn jaszak. Gelukkig mét verpakking.

 

Joost had wat boekjes en tijdschriften voor Menno meegenomen, en toen hij die kwijt was kon ik de lading tijdschriften en dvd’s die ik voor Joost bij me had aan hem kwijt. Dat scheelde meteen weer een paar kilo sjouwen.

 

Na de (eerste) M&G stond voor ons hal 2 op het programma. Joost kocht een rijtuig van de Züricher S-bahn, ik wat auto’s, wagonladingen en bovenleidingsmateriaal. Ik weet eigenlijk niet of Charlie daar nog iets gescoord heeft...

 

Na de rondwandeling door deze hal was het “snacktijd”; we zouden gaan kijken of BMM al aan een licht-alcoholische versnapering toe was en daar zouden we dan bij aanschuiven. BMM was inderdaad al bezig en we waren net op tijd om van de laatste worstjes mee te kunnen genieten. Een paar drankjes (lichtbruin mét en donkerbruin zonder) erbij en de 2e M&G kon beginnen.

 

Met dank aan Bert van wie ik deze foto mocht gebruiken:

eurospoor2008-1

Een Engelse bezoeker ontfermde zich even over het fototoestel van Bert, zodat deze groepsfoto gemaakt kon worden.

 

Veel te vlug was het tijd om naar huis te gaan. Nog even langs de stand van RailHobby om een paar bewaarmappen te kopen, en dan op weg naar huis.

 

Nou ja, niet direct naar huis dan: nog even een afzakkertje in één van de kroegjes in Utrecht CS. Joost nam hier afscheid van ons en met Charlie en Dennis evalueerden we de dag, zoals dat zo mooi heet.

 

Uiteindelijk was het toch tijd om te gaan, en beneden langs het perron stond de trein naar Eindhoven al op Charlie en mij te wachten. Dat is nog eens service van de NS, dus instappen en wegwezen.

 

Eurospoor 2008 zat er voor ons weer op. Het was een gezellige dag. Op naar de volgende beurs: Rijswijk op 29 en/of 30 november?

 

Gerard.