Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 2 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Rijswijk 2008 II - zondag

Wanneer: Zondag 30 november 2008

 

Bestemming: Rijswijk, Evenementenhal

 

Evenement: Nederlandse Modelspoordagen 2008

 

Aanwezigen: Gerard, Antal (kippenlijntje), Joost (joostboudewijns), Charlie (BR 41), Bert (baureihe 103), Cees (Cees 52), Anne (Treinenneef), Willie (wakkie) met buurman Frans, Fred (Marklindak), Sascha met Desiree, Thomas en Kevin, Michel, Jarno (Vriend), Wim (Wim N) met Gretha en neef Patrick, Hajo (AnalogDriver), DB Bas, Dennis (jonkhout), Rogier, Walter (wissels) met zoon Richard

 

Om 06:15 uur liet de gsm weten dat het tijd was om op te staan. Foutje, bedankt: dat ding stond nog steeds op de zomertijd. Het voordeel hiervan is wel dat je nog een uur “extra” kunt slapen en daar heb ik dan ook gebruik van gemaakt.

 

Om 07:45 uur stond Charlie voor de deur en na het uitwisselen van de nodige geschenken (anders mag ik niet meerijden) vertrokken we naar station Eindhoven, waar we de trein van 08:02 naar Utrecht zagen vertrekken.

 

Gelukkig was dat niet de trein die wij moesten hebben, die kwam 15 minuten later. Die vertrok met 40 seconden (!) vertraging, maar was wel op tijd in Utrecht, waar we op Antal zouden wachten. Omdat er geen treinen maar bussen reden tussen Amersfoort en Ede-Wageningen zette Connexxion bussen in, alleen de chauffeur wist de weg niet. Antal gelukkig wel, dus die kwam uiteindelijk met enige vertraging in Utrecht aan. Ondertussen hadden Charlie en ik alvast koffie gedronken.

 

In Rotterdam hadden we 5 minuten om over te stappen op de trein naar Rijswijk. Hier in Rotterdam wachtte mij de eerste verrassing van die dag: Joost stond op het perron. Hij ging toch mee naar Rijswijk. Omdat ik van niks wist en dus Joost helemaal niet verwachtte liep ik bijna Joost voorbij, maar een hoog opgeheven hand maakte me wakker. Bijna had ik een blauw oog: ik liep bijna tegen die hand aan. (Antal wist al een week dat Joost toch zou meegaan en Charlie hoorde het in de trein naar Rotterdam.)

 

Een half uur later dan oorspronkelijk geplanned waren we in de Evenementenhal. Het was er lekker rustig, zodat we alles goed konden bekijken. We gingen eerst de Hal 1A in, waar we rondliepen, keken en eventueel kochten tot het tijd zou zijn voor de Meet & Greet. Wat mij al meteen bij binnenkomst opviel was dat er een groot aantal tussenwandjes geplaatst waren. Naar mijn idee komt dit de overzichtelijkheid van de beurs niet ten goede. Je loopt zo maar een stand of baan voorbij die achter zo’n wandje verscholen staat.

 

Sommige mensen doen ook alles om op te vallen: struikel je niet over losliggende vloertegels, moet je uitkijken dat je hier niet over valt:

 

rijswijk2008-001

 

De Meet & Greet begon traditiegetrouw om 12:30 uur. Toen we bij “Terras Horeca Plaza” aankwamen waren de meesten al aanwezig. Nadat er een aantal tafels aan elkaar geschoven waren en iedereen zat kon de M&G pas echt beginnen. Natuurlijk waren de inmiddels al even traditionele sw’s er ook.

 

rijswijk2008-002 

 

Sascha had nog 2 platte wagens voor me meegenomen die ik eerder bij hem gekocht had, dus die verwisselden tijdens de M&G van eigenaar. Sascha vertelde dat Sander Lageveen, een moderator van BNLS, even langs geweest was en dat Chris van Diesen wegens weersomstandigheden (ijzel en sneeuw) niet zou komen.

 

Na de M&G bezochten we Hal 2. Ook daar was het kijken, kopen en genieten. Antal moest nog even iemand opzoeken bij de baan van MSV “De Beeck”, een N-wagen omruilen tegen H0-wagens. We hadden afgesproken dat ik hem na zo’n 10 minuten zou bellen, zodat Antal met goed fatsoen terug kon naar ons.

 

 

Terwijl we rondliepen ging mijn gsm af: er was een sms-je binnengekomen met een tekst die bestond uit slechts 4 letters: “Bier”. De afzender was Bert; de after-party was begonnen en of we maar wilden komen. Zo’n verzoek leg je niet naast je neer, dus even later schoven we aan. Bier, worstjes en kaas (met mosterd!) stonden al op tafel. Bij deze dank aan Bert en Wim die dit verzorgd hadden. Ergens in een hoek speelde een bandje, hapje en drankje op tafel en voor je het weet is het nog gezellig ook.

 

Een medewerkster van de Evenementenhal maakte daar deze overzichtsfoto van:

 

rijswijk2008-003

 

De week voor “Rijswijk” had ik bij Joost 3 IC-rijtuigen van de DB gekocht. Je ziet ze in Nederland in de trein Berlijn – Schiphol rijden. Joost vond het al raar dat ze nog steeds niet waren bezorgd (zei hij), maar nu verraste hij me voor de 2e keer die dag: hij had ze gewoon bij zich. En hij maar volhouden dat het pakket, dat hij door zijn vader weg had laten brengen, geen nummer had gekregen. En ik geloofde het ook nog... Hier een foto van deze persoon:

 

rijswijk2008-004

 

Tijdens deze after-party werd Charlie lid van JAG, JAG is nu voortaan CJAG:

 

rijswijk2008-005

 

Normaal gesproken doet BMM bij elke beurs het licht uit, maar deze keer lieten ze het afweten en moest CJAG de honneurs waarnemen:

 

rijswijk2008-006

 

Pas een paar dagen later hoorde ik dat Cees zich niet lekker voelde en naar huis wilde. Dat krijg je ervan als je op de grond gaat zitten koffiedrinken.

 

We waren niet de laatsten die het pand verlieten, maar veel scheelde het niet.

 

Michael (marklinfan) liep een groot deel van de route naar het station met ons mee. In Rotterdam-Alexander nam Joost afscheid van ons. Wij gingen door naar Utrecht, waar we een hapje zouden gaan eten in Hoog Catharijne.

 

Daarna namen we afscheid van Antal: die nam de trein naar Arnhem, wij die naar Eindhoven. Het mooiste is dat die treinen met 1 minuut tussenruimte vertrekken vanaf hetzelfde perron. Nadat Charlie en ik een plekje gevonden hadden deden we de oogjes even dicht: het was toch te donker buiten om iets te kunnen zien. En een dagje Rijswijk met een M&G én een After-Party is ook vermoeiend...

 

Een uurtje later waren we in Eindhoven en nog eens 15 minuten later nam ik afscheid van Charlie. Hij moest nog zo’n 20 minuten rijden.

 

Ik kijk in ieder geval terug op een zeer geslaagde dag met een paar leuke verrassingen (Joost, bedankt!!) en leuke aankopen. Wat mij betreft: op naar de volgende Nederlandse Modelspoordagen in Rijswijk.

 

Gerard, met dank aan Antal en Bert voor het mogen gebruiken van hun foto’s.