Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 3 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Houten - 13 Dec 2008

Wanneer: Zaterdag 13 december 2008 Bestemming: Houten, Euretco Expo Center Evenement: Modelspoorbeurs Houten Aanwezigen: Gerard, Bert (baureihe 103), Cees (cees52), Albert Jan (AlbertJan), Robert (remcy), Vincent (Vinysie), Peer met “Deense schaalgast”, Hans B. Francken, Huub met zoon, Roel (Roel Pelt), Arie (trein), Leslie (Rbs), Jaap (Vriend), Vincent (VincentKloeg), Michel (h0ogovens), Johan (Blausee-Mitholz), Peter (Freak) met dochter, John (VT 601), Frans Hufkens, Tjeerd (Artmaster)

 

De laatste “Houten” van 2008 alweer. Waar blijft de tijd?

 

Op de vrijdag 12 december kreeg ik een PB-tje van Charlie en waar we beiden al een beetje bang voor waren werd bewaarheid: de ds&fj-formule had deze keer niet gewerkt. Wegens een groot aantal zieken bij Arriva (standplaats Veghel) moest Charlie invallen en kon dus niet mee naar Houten.

 

Na een voorspoedige rit reed ik even voor 10:00 uur één van de parkeerterreinen in de buurt van de beurshal op. Tussen al de mensen die naar de hal liepen zag ik Cees en Klaas lopen. Even claxoneren dus. En waar die 2 zijn kan Bert nooit ver weg zijn. En inderdaad: Bert liep druk telefonerend een paar meter achter Cees en Klaas aan. Ik heb hem maar niet gestoord en rustig laten lopen.

 

Nadat ik mijn auto geparkeerd had liep in naar de ingang, waar Bert buiten op Robert stond te wachten met een doosje in zijn hand. Er stond deze keer geen rij bij de kassa, ik was dus vlot binnen en ik ging meteen even naar de standhouder waar ik de vorige keer 4 CTA’s had gekocht voor de sporen 1 t/m 4. Dat waren toen zijn laatse 4, maar 1 CTA per perron is een beetje magertjes: ik wilde er per perron nog één bij hebben. Dat lukte en ik kocht meteen er maar 2 telefooncellen, een brievenbus en nog wat klein spul bij.

 

Rondstruinend door de zalen sprak Johan mij aan, die me zijn laatste foto-serie uit Zwitserland liet zien. Prachtige plaatjes zoals we van Johan gewend zijn. Ergens in de verte zag ik op een gegeven moment Vincent (Vinysie) lopen, net als wat later Robert en vlak voor de M&G begon ontmoette ik John, of beter gezegd: hij mij. Het was al lekker druk op de M&G-plek, bijna iedereen was er al. En wat leuker was, er waren meer forumleden dan zich voor de M&G opgegeven hadden.

 

Deze keer deelde Robert koeken uit vanwege zijn verkiezing als Forumlid-van-de-maand. Bedankt Robert. Vincent had gelukkig zijn forumshirt weer teruggevonden en hij liet één van zijn aanwinsten zien: een blauwe NS 1000 van Roco, de 1010. Roel Pelt had van zijn dochter 2 boeken gekregen die door de bibliotheek waar zij werkt afgeschreven waren: een boek over NS-stations en een fotoboek over de NS in de jaren ’80.

 

Zowel Jaap als ik hadden belangstelling voor dat laatste boek, dus werd er snel even een kleine loterij georganiseerd, waarbij de ‘3’ mijn geluksgetal bleek te zijn. Jaap kreeg als “troostprijs” het boek over de stations. Roel, nogmaals harstikke bedankt en bij een volgende gelegenheid mag je weer mijn pen lenen.

 

Voor de 2e keer probeerden Bert en ik om Klaas Kosters lid te maken van het 3railforum, deze keer met een nog scherpere beursaanbieding dan de vorige keer in Rijswijk. Maar alweer hapte Klaas niet toe. (Bert, ik geef het op. De eer is nu aan jou.)

 

Na ongeveer een uur gingen de meeste leden de beurs weer op en BMM beloofde het licht uit te doen. Ik wilde ook nog een rondje gaan doen in afwachting van de komst van Albert Jan, maar heel toevallig zag ik hem het restaurant binnenkomen. En die zou iets moois voor me meenemen: een console waar je 14 - 21 trafo’s, rijregelaars, boosters en dergelijke op kwijt kunt.

 

Nadat Albert Jan wat gegeten en gedronken had liepen we naar zijn auto en nam ik die console in ruil voor een briefje met €-tekens over. In zijn kofferbak lag nog een mooie loc en wagons: na Houten zou hij doorrijden naar Rolf om daar nog wat treinen te laten rijden.

 

Terwijl Albert Jan weer terug ging naar de beurs, was het voor mij tijd om naar huis te gaan. Het was rond 14:00 uur en ik had nu echt alles wat ik wilde scoren vandaag binnen.

 

Ik was net voorbij Den Bosch toen ik een sms-je kreeg van Joost: hoe het ging op de beurs, hoe het ging met BMM, of ik iedereen de groeten wilde doen (bij deze dus) en dat hij in de zon zat met een sapje in zijn hand. Hij wel...

 

Ik zat ook in de zon, maar niet met een sapje in mijn hand, maar met een autostuur. Soms is het heel oneerlijk verdeeld.

 

Rond 15:00 uur was ik thuis met een hoop mooie aanwinsten: scenery voor op en langs de weg (auto’s, Preisertjes en Nochjes en de telefooncellen en een brievenbus) en voor op het station (de al eerder genoemde CTA’s).

 

Jammer genoeg geen foto’s deze keer. Ik heb niemand foto’s zien maken en ik was mijn camera ook vergeten mee te nemen. Volgende keer beter?

 

Gerard