Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 11 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Verzamelbeurs Houten Dec 2008

Wanneer: Zondag 21 december 2008

 

Bestemming: Houten, Eureteo Expo Center

 

Evenement: Verzamelbeurs

 

Aanwezigen: Dennnis (Jonkhout), Jarno (Vriend), Cees (Cees52), Robert (Remcy), met vriendin Anita, Paul (Paul VT 11,5) een beneluxlid met zijn zoontje, Wim (Wim N), met vriend John.

 

Dit was echt de laatste beurs (verzamelbeurs) in Houten van 2008.

 

Jawel de afspraak was al gemaakt van de zomer al toen de datum's van de verzamelbeurs al bekend was gemaakt en zouden we op zondag 21 december naar Houten gaan.

 

Zoals afgesproken mijn vriend John zondag morgen om tien uur opgehaald de dames zouden ook mee gaan maar omdat Gretha het wel even gehad had met dat winkelen voor de feestdagen besloten maar samen te gaan.

 

De rit ging vooorspoedig en al gauw kwamen we om 10;145 over de A27 Houten binnen.

 

Toen we de bocht omkwamen rijden met links de lange parkeerplaats bleek deze zeker voor twee derde nog leeg te zijn. We konden tegenover de ingang zelfs parkeren en dat net voor elf uur.

 

verzamelbeurs01

 

Even een foto van de parkeerplaats genomen en inderdaad vrij rustig en dat de benzine prijs nu echt veel minder is.

 

Ik was even de ingang kwijt omdat de vijver is wegehaald en nu lekker ruim is geworden hebben wij modelhobyisten minder last van mensen met een ingebouwde rookgenerater.

 

Jammar dat ik me jas in de auto had achter gelaten omdat nu de twee leuke dames vande gaderobe zonder werk zaten. We konden zo naar binnen van een rij was nu zeker geen sprake en waren om 11:00 binnen.

 

Je moest overgens wel even omleten want er vlogen helicopters in de aankomst hal rond die waren voor een leuk prijsje te koop. bij de stand van Hobma modelbouw.

 

Zo nu eerst even een blik werken in de 2 zalen van de verzamelbeurs waar normaal gesproken de treinenbeurs in word gehouden.

 

verzamelbeurs02

 

De rechte zaal waar nu een aantal modulebanen liggen waaronder een grote in schaal spoor 1 ligt en ook de radiografische auto. over een mooi uitgelegd wegennet zijn rondtjes kan maken.

 

verzamelbeurs03

 

Het is lekker ruim opgezet de hal waar de handeleren met hun stand staan en jawel je kan de koppen tellen.

 

Maar nu eerst maar even een bakkie het is toch rustig dus tijd genoeg maar dan kom je al een forumlid tegen met al een gevulde tas en dat al om 11;15 is dat Cees (beetje krom) niet jawel hee ik heb nergens gelezen dat je ook kwam want dan had je wel mee kunnen rijden.

 

Maar thuis sliepen ze nog dus dacht ik ga even naar Houten zij een lachende Cees. Nu eerst dan maar even een bakkie.

 

verzamelbeurs04

 

Even een wat vroege staande M&G. met vriend John en Cees Cbeetje krom)

 

Zo de tijd gaat door dus kom we gaan weer verder wel zonder Cees anders zien we niet alles op de beurs.

 

Nu eerst maar even lans de stand van de handelaren lopen er waren stand houders die hier zaterdag stonden en vandaag (zondag) niet op de beurs aanwezig waren waardoor andere standhouders meer ruimte hadden en kregen om hun handel aan de man te brengen. Ik stond wel even hier en daar te kijken naar de prijzen die ze nu vragen voor aanwinsten die ik het afgelopen jaar heb gekocht en nu jawel voor soms de helft of voor zeker een tientalle euro's goedkoper te koop worden aan geboden. Maarja dat zij zo niks aan te doen.

 

Ik stond op een ogenblik voorover naar mooi opgestelde vrachtauto's te kijken 1.87 die net zo stonden opgesteld als bij Robert (Remcy) op zijn modelbaan heel mooi en daarbij werd ik ook toenvallig op mijn schouder geklopt van hee kijk het mooie er niet van af Wim. Wat denk je laat dat nu toenvalig Robert zijn met zijn vriendin Anita. En even daarna loop je ook Dennis gewoon tegen het lijf druk op zoek naar een .........????????? Enja dan weet je dat er vandaag wel zeker een M&G zal worden gehouden.

 

Na het verlaten van de zaal met de handelaren werd er maar voor de hal waar een enorm groot spoor 1 staat uitgestald heel mooi zeg wat een opervlakte prachtig om naar te kijken.

 

Maar de naam van de club had ik niet op de harde schijf in mijn hoofd opgeslagen sorry.

 

verzamelbeurs05

 

 

Het bedieningspaneel waarvan de treinen worden bestuurd en in de gaten worden gehouden. Maar de kistjes waar de treinen in worden vervoerd zijn erg sterk kijk maar eens onder de pallets waar de leden opstaan.

 

verzamelbeurs06

 

Wat een gigantiese oppervlakte neemt zo'n modelbaan van spoor 1 in beslag maar dat was voor de spoor 1 magnaten onderons zeker een wel een bezoekje waard geweest.

 

verzamelbeurs07

 

Het lokdepot heel mooi erg groot ook prachtig die grote stoomloc's te zien.

 

Na dit alles gezien te hebben ook dan maar even langs de club die weer aardig aanwezig was met het gebeuren op het gebied van radiografiesche Veachtauto's en kranen maar bij velen onderons al erg bekend maar blijft toch erg mooi.

 

verzamelbeurs08

 

Ook de grond wordt hier volop voor aangevoerd op de kunsten wat betrefd het overladen en het bedienen van de kranen te laten zien.

 

verzamelbeurs09

 

Het zien wat de dragline allemaal kan is prachtig alles werk heel mooi alleen graag de grond wel in de bak niet tussen de cabine en kipper is de chauffeur niet erg blij mee.

 

Enjawel dan is het 12:30 tijd om naar de M&G met een pilsje en een broodtje kroket en Paul (Paul VT 11,5) met zijn zoontje bij ons aansloot bij de M&G en het wel even gezellig uitzag en ook inderdaad was.

 

En eenmaal aangekomen Dennis druk met het lijsje voor de namen van de forumleden aan het invullen. Maar omdat gerard vast met de kerstboom bezig was om hem op te tuigen en aan het stoeien was met de led verlichting voor in de boom Had Dennis nu even zijn taak overgenomen.

 

Ook in het restaurant gedeelte was het aardig leeg hier het was een rustige maar wel een gezellige M&G zo had Jarno wat kurk voor mijn diorama meegenomen en was Dennis op zoek naar een rijtuig voor het LVT project van Jos.

 

Maar ik had van de week nog zo'n zelfde rijtuig gekocht dus mocht hij deze van mij overnemen kon hij met het LVT project meedoen. Hellaas waren er geen stroopwafels dus was Bert niet aanwezig dan maar van die kroketen of murfits. De M&G duurde wel wat langer omdat we alle tijd hadden.

 

verzamelbeurs10

 

En in overleg met Dennis zal ik dan de foto's maar maken en hier is het clubje te zien.

 

verzamelbeurs11

 

En ja dan heb er wel even iemand van de nbediening ook wel even tijd op een foto van ons allemaal te maken aleen zat er nu een vreemde tussen Of was dat Robert die even door Anita was beet genomen.

 

En ja wel na een uurtje de M&G te hebben gehouden besloten we nog even om over de beurs rond te gaan lopen en nog een paar aanwinsten te scoren voor mijn bouw van de diorama en vriend John op zoek naar een kraan die nog in de verzameling ontbrak.

 

verzamelbeurs12

 

een derde zaal waar ook nog handelaren stonden en ook de ruimte had om even op je gemak te kunnen kijken. en voor het verlaten van de beurs wel eerst nog even naar de modulebaan van modelclub Utrecht die ook nog in een aparte ruimte stond opgesteld te gaan kijken.

 

verzamelbeurs13

 

Inpakken wegwezen gauw even doorpezen want ik wil weer gauw naar huis.

 

En na de afterparty waar geen foto's van zijn gemaakt zijn we om 15:00 naar huis gegaan en met toch wel een leuke maar wel rustige beurs en een paar nieuwe aanwinsten en het licht maar laten branden voor alvast de volgende keer.

 

Iedereen tot de volgende keer en de groetjes van Wim N