Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 6 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Houten - 17 Jan 2009

Wanneer: Zaterdag 17 januari 2009

 

Bestemming: Houten, Euretco Expo Center

 

Evenement: Modelspoorbeurs Houten

 

Aanwezigen: Gerard, Joost (joostboudewijns), Charlie, Cees (Cees 52), Bert (baureihe 103), Robert (remcy), Herman (Herman05), Roel (Roel Pelt), Menno (madmenno), Bas (DB bas) en Syl, René (Rene), Vincent (Vinysie), Jarno (vriend), Ronald (DJ Ronald), Huub, Fulco (FV), Thierry (Giant), Bram, Arie (trein), Leslie (Rbs), Edward (3rail), Jan (jklooster)

 

De eerste “Houten” van 2009 alweer.

 

Na een zeer korte nachtrust van slechts 3,5 uur liep de wekker om 07:30 uur af. De avond ervoor waren Willie en ik naar Bert (baureihe 103) geweest om de 1e prijs uit te reiken vanwege de gewonnen Q3-2008 fotowedstrijd. Daardoor lag ik pas om 04:00 uur in bed.

 

Een tijdje geleden hadden Charlie en ik afgesproken dat we in het vervolg om beurten naar Houten zouden rijden. Omdat Charlie in december 2008 niet mee kon (het was toen mijn beurt om te rijden) ging vandaag de rit eerst van Eindhoven naar “Rooi” (voor niet-ingewijden: Brabants voor “St. Oedenrode”) om Charlie op te pikken en vandaar gingen we verder naar Houten.

 

Daar wilden we op tijd aanwezig zijn om Joost in te wijden in de geheimen van Bossche Bollen. Toen Joost rond 10:30 uur in Euretco arriveerde kreeg hij zijn eerste BB in zijn leven voor zijn neus. Later vertelde Joost me dat die ene Bossche Bol naar meer smaakte...

 

Na een eerste ronde door de hallen was het tijd voor de gebruikelijke M&G. Er zat al een behoorlijk aantal forumleden in de gebruikelijke hoek. Ook Bert was aanwezig, en onze opmerking dat hij er nogal slaperig uitzag werd beantwoord met een: “Wat zie jij er slecht uit.” Bedankt Bert. Een overzichtje van de M&G:

 

houten-jan2009-1

(foto: Charlie)

 

Deze M&G stond deze keer min of meer in het teken van “50 jaar Bert”. Robert had iets geregeld voor onze meester-weatheraar en sw-leverancier. Bert werd gehuldigd.

 

houten-jan2009-2

(foto: Fulco [FV])

 

Er was zelfs een toespraak aan verbonden die ik helaas niet gehoord heb, dus waarvan ik ook geen korte inhoud hier kan weergeven. Later liet Bert op het forum weten dat hij compleet overdonderd was door deze gebeurtenis en niet wist wat hij moest zeggen. En uit ervaring kan ik zeggen dat zoiets heel erg weinig gebeurt...

 

houten-jan2009-3

Bert met “ridder”orde en speciaal bierglas (foto: Charlie)

 

Joost had Chinese snoepjes meegenomen en had mij verplicht om er minimaal één van te proeven. Ik heb me niet laten kennen en er zelfs 2 geprobeerd. Over de smaak zal ik me verder niet uitlaten... Na de M&G bleven er wel een paar achter in het restaurant (need I say more?).

 

Er waren ook deze keer een paar nieuwe gezichten bij de M&G aanwezig, o.a. Ronald (DJ Ronald) en Thierry (Giant). Thierry was “al” 1,5 dag lid (Datum van registratie: Donderdag 15 Januari 2009, 19:38:26) en nu al bij de M&G aanwezig. Volgens mij is dit een record. Tijdens de M&G belde Dennis Jonkhout vanaf Railz. Hij had voor de 1:87 LRT een aantal ICK’s ingeleverd en de 50e wagen in die trein is van hem. Door een slechte verbinding heb ik helaas niet alles goed gehoord, maar hij zou iets op het forum schrijven.

 

Na de M&G ging ieder weer zijn dingetje doen. Het werd steeds rustiger naarmate de sluitingstijd naderde. Er waren standhouders die om 14:30 uur al aan het inpakken waren. Dat is eigenlijk wel de tijd om toe te slaan. Dan zakken de prijzen nog wel eens, weet ik uit ervaring.

 

Om 14:45 uur was het tijd om op te stappen. Joost moest met het busje naar het station. Het duurde even voordat die op kwam dagen, maar toen was het toch echt tijd om afscheid te nemen:

 

houten-jan2009-4

“Houdoe en tot de volgende keer!” (foto: Charlie)

 

Gerard