Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 4 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Houten - 11 Apr 2009

Wanneer: zaterdag 11 april 2009

 

Bestemming: Houten, Euretco Expo Center

 

Evenement: Modelspoorbeurs Houten

 

Aanwezigen: Gerard, Joost (joostboudewijns), Charlie, Herman (Herman05), Albert Jan (AlbertJan), Cees (cees 52), Ronald (DJ Ronald), Bert (baureihe 103), Arjan (ArjanM) Huub (huub) met zoon, Reinder (hoolsema), Leslie (Rbs), Brigitte plus Johan en Jeroen, Roel, (Roel Pelt), Michael (marklinfan), Johan (Blausee-Mitholz), Dennis, (jonkhout), Jarno (vriend), Wim (Wim N), Aart (aart), Edward (3rail), Michel, Ruud (rudiger56)

 

Er zijn van die dagen waarvan vooral het begin erg tegen zit. Mijn auto vond dat een vetrektijd van 08:15 uur wel érg vroeg was en besloot tot een kleine protestactie door in eerste instantie niet te willen starten. Ik daarentegen had daar een andere mening over en uiteindelijk zwichtte mijn auto voor het verbale geweld van mijn kant. De 2e verrassing was dat de houder van de navigatiecomputer niet op de gebruikelijke plek te vinden was. Die lag op de grond. Nadat ook die tot de orde geroepen was en de navigatiehulp op zijn plek zat kon ik eindelijk vertrekken. Om 08:45 uur stond ik dan bij Charlie voor de deur.

 

Charlie nam het deel St. Oedenrode – Houten voor zijn rekening en daar arriveerden we om ongeveer 09:30 uur. Op de parkeerplaats nam Charlie de locloods in ontvangst die hij van Reinder gekocht had. We moesten op zoek naar een Seat met zilveren spiegels, maar na een telefoontje was die snel gevonden. Op zoek naar een parkeerplaats voor de auto zagen we Bert en Cees lopen, die waren er dus alweer eerder dan wij. Hoe ze dat elke keer weer flikken is me een raadsel. Ik neem aan dat ze ook deze keer weer het licht hebben uitgeschakeld.

 

Lopend vanaf de auto naar de ingang roken we ineens een lucht alsof er friet gebakken werd in de buurt. En jawel hoor, er stond zowaar een friettent voor de ingang van Euretco.

 

Gewoonlijk gaan de deuren om precies 10:00 uur open; deze keer was het nog geen 10:00 uur toen we al naar binnen konden. Om 10:20 uur belde Joost om te zeggen dat hij gearriveerd was en haalden we hem op in de hal. En nog eens 15 minuten later liet Ronald weten dat hij er was. We waren compleet en konden de hallen onveilig gaan maken.

 

We kwamen bij een stand waar ze o.a. oude trafo’s verkochten vanaf € 5,00. Ik kocht er een Fleischmann-trafo voor de verlichting van de baanscenery voor de prijs van € 5,00. Ronald zag een Märklintrafo die hij graag wilde hebben voor bij de Control Unit. Deze kostte echter € 25,00. Ronald bood € 15,00 en de uiteindelijke verkoopprijs werd bepaald op € 20,00. Dat vond Ronald toch te duur en hij kocht de trafo dus niet.

 

En toen kwam de opmerking van de verkoper die ons een stuip opleverde en waar we het de rest van de dag nog over hadden: “Dit is wel een digitale transformator”. Later had Ronald er wel spijt van dat hij die trafo niet gekocht had; hij was waarschijnlijk de eerste persoon ter wereld geweest met een digitale transformator in zijn bezit. Dus: heb je een trafo met een rode draaiknop in je handen, dan is dat een digitale trafo. Het is maar dat je het weet...

 

Tijdens de “ochtendronde” kwamen we Albert Jan tegen die vertelde dat hij eindelijk na 3 eerdere pogingen erin geslaagd was de Koll-2009 te kopen. En terwijl we met hem stonden te praten zag Ronald plotseling Wim lopen en verdiende daarmee de 5 minuten eeuwige forumroem. Wim had zich niet vermomd omdat de pruik niet pastte. Er was ook een standje die ook spelersbussen van Ajax, Feijenoord en PSV verkocht. Om Joost te pesten kocht Ronald die van Feijenoord en het commentaar van Joost was niet om aan te horen en daardoor (of juist daarom??) kocht ik de PSV-bus maar.

 

De 2 spelersbussen:

 

houten-apr09-1

(foto: Charlie)

 

Na de ochtendronde was het tijd voor de traditionele M&G. Er zat al een behoorlijk aantal forumleden in de gebruikelijke hoek.

 

Twee overzichtfoto’s van de M&G:

 

houten-apr09-2

 

houten-apr09-3

(foto’s: Charlie)

 

Natuurlijk waren er weer de gebruikelijke sw’s van Bert en Charlie had, zoals beloofd, chocolade paaseitjes meegenomen en zelfs suikervrije voor Cees. Bert had mijn geweatherde Koploper meegebracht. Die trok meteen heel veel belangstelling en iedereen was het er over eens dat dit weatherproject meer dan geslaagd was. Bert, ook via deze weg heel erg bedankt voor alle moeite.

 

Na de M&G ging ieder weer zijn dingetje doen. Joost scoorde eindelijk zijn kurkplaten van 4 mm dikte bij een bedrijfje uit België. Om 14:30 uur was het tijd om op te stappen. Joost moest weer met het pendelbusje naar het station. Deze keer hoefden we niet zo lang te wachten voordat deze kwam opdagen.

 

Thuis aangekomen ontdekte ik dat de aankopen van Charlie nog in mijn tas zaten. Die heb ik de volgende dag alsnog maar even naar de rechtmatige eigenaar gebracht. Dat gaf me meteen de gelegenheid om Charlies baan te bekijken en ik kan je zeggen dat het gedeelte dat klaar is er toppie uitziet.

 

Met dank aan Charlie voor de foto’s.

 

Gerard