Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 3 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Euromodelbouw 2009 Genk (België)

Wanneer: zondag 11 oktober 2009

 

Bestemming: Genk (B), Limburghal

 

Evenement: Euromodelbouw 2009

 

Aanwezigen: Gerard, Charlie, Lucien (lokje 23), Benny (gunmax1), Kenny (kenny 1647), Bjorn (MaK man), Jan (Jan 1212), Peter (peterke33) met vader, Paul (Boskabouter), Peter (Peter Brz), Leslie (Rbs)

 

Om 08:30 uur ging de wekker, een uur later zou Charlie me ophalen voor de reis naar Genk. En stipt op tijd reed Charlie voor. Eigenlijk had ik ook niet anders verwacht van een buschauffeur die gewend is om op tijd te rijden. Na ongeveer 5 kwartier rijden en het betalen van € 2,00 voor het parkeren (bij het verlaten van het parkeerterrein wilde men het kaartje weer terug hebben!) konden we uitstappen: we waren bij de Limburghal aangekomen. Buiten stonden een paar radiografisch bestuurde vrachtwagens (één met een stoomloc op de trailer) en een eveneens radiografisch bestuurde shovel. Er lag een paar kuub zand bij, waarmee die shovel aan de gang kon. Later zagen we die shovel inderdaad aan het werk.

 

Na de kassa zochten we alvast het cafetaria op waar we de M&G zouden houden, maar nu wilden we eerst een bakkie doen. Na dat bakkie werd het tijd om eens rond te gaan kijken.

 

Dankzij de plattegrond die we bij de kassa meekregen wisten we al waar we wel en niet zijn moesten.

 

Zo vonden we ook de stand van “De Toeristische Trein” in Mariembourg. We dachten dat het misschien iets zou zijn voor een forumuitje in 2010. Op het bijbehorende kaartje bleek dat dit in de provincie Namen ligt, tegen de Franse grens. Om een paar afstanden te noemen: het ligt 150 km van Antwerpen en 130 km van Luik. Daar zal nog even over nagedacht moeten worden.

 

Terug naar de beurs zelf: deze beurs is net zoiets als Dortmund, alleen vele malen kleiner: er is van alles te zien en te koop op het gebied van (rc) auto’s, vliegtuigen en boten, en dergelijke. Er was bijvoorbeeld ook een zaaltje waarin allerlei soorten kerststallen te zien waren. Die hallen kun je dus gewoon overslaan als je puur en alleen voor de modeltreinen komt. Des te meer tijd hou je over voor de treinen. En die waren er genoeg te zien: vele en mooie banen uit België, Nederland, Duitsland, Engeland. En natuurlijk in alle gangbare schalen, van N tot en met 1.

 

Van één LGB-baan hadden wij het idee dat voor de groenvoorziening minimaal een tuincentrum geplunderd was: er lag echte mos en er stonden echte planten op die baan. Om niet te spreken over het grind dat als ballast op die baan lag.

 

 genk2009-3 genk2009-4 

 

Na wat rondlijken en aankopen begon het tegen de klok van 12:30 aan te lopen, tijd om weer eens richting restaurant te gaan.

 

We stonden er nog geen 2 minuten of Peter (peterke33) met zijn vader kwamen juist naar buiten. Meteen daarop volgde vanuit de “Agora” de andere Peter (Peter Brz). Vervolgens kwamen Lucien en zijn zoon Bennyf eraan. De volgende was Bjorn (MaK man). Kenny kreeg een sms-je dat hij verwacht werd en die kwam ook al snel aanlopen.

 

En toen kregen we het volgende fenomeen: alle Belgische deelnemers waren op tijd, maar “d’n Ollanders” lieten op zich wachten...

 

Toen die er even later ook allemaal waren konden we naar binnen gaan en een tafel zoeken. Rechts achterin was een grote tafel bijna vrij, maar de mensen die er zaten vertrokken al snel zodat we allemaal een zitplaats hadden.

 

De eerste M&G op Belgisch grondgebied kon nu echt van start gaan.

 

genk2009-1

 

Lucien had een doosje echte Belgische bonbons meegebracht en zei erbij dat hij ze niet mee terug naar huis zou nemen. Dat doosje is een paar keer rond gegaan en de rest is uiteindelijk in St. Oedenrode terechtgekomen.

 

Onder het genot van een hapje en een drankje werd er gegeten, gedronken en gezellig gekletst over o.a. modelspoor. Lucien vertelde dat hij bij de Märklin-stand zijn ongenoegen had geuit over “het jaarboek” 2010 en zei er terloops bij dat op er vertoon van de Insider-kaart een luxe uitgevoerde poster te krijgen was: een afbeelding van een Luxemburgse “Bolle Neus”. Charlie en ik hebben die ’s middags ook opgehaald.

 

Terwijl we zaten te M&G-en kwamen Patrick (gentpilot) en zijn zoon Alexander (TheRealRailroadmaniak) even iets ophalen bij Jan. Jammer dat ze niet even aanschoven, zodat we hen ook leerden kennen.

 

Na een uurtje braken we op, iedereen ging de beurs weer op. Lucien en Benny kwamen we nog een paar keer tegen, net als Jan.

 

Bjorn was er met een clubbaan (een baan in de schaal N naar Amerikaans voorbeeld), maar er was nergens een Bjorn te zien toen we daar even gingen kijken.

 

Het zal ongeveer 15:30 uur geweest zijn toen we het welletjes vonden en aan de rit naar huis begonnen. In Weert zijn we nog even gestopt om bij het AC-restaurant nog wat te eten. Met gevulde magen ging de reis verder naar huis.

 

Het was een geslaagde dag. De volgende beurs is in 2011, maar volgend jaar is er ook een wat kleinere beurs -alleen modelspoor- in Mechelen, ergens tussen Antwerpen en Brussel. Deze 2 beurzen, Gent en Mechelen, worden om en om gehouden.

 

Charlie heeft een filmpje gemaakt van een baan met heel veel leuke details: http://www.youtube.com/watch?v=x16u5y9dn8k

 

De foto’s van Charlie: http://www.mijnalbum.nl/Album=7IVSSRCX

 

 Joost maakte me nog attent op deze filmpjes op You Tube:

 

http://www.youtube.com/watch?v=Wd7z6HyLEJw

http://www.youtube.com/watch?v=C3NNmNmnZ00

http://www.youtube.com/watch?v=oJtJMrBrHyg

 

Gerard