Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 13 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

1e Gastendag - 17 november 2007

Wanneer: Zaterdag 17 november 2007

 

Bestemming: Amsterdam, clubgebouw AAC

 

Evenement: 3railforum Gastendag

 

Aanwezigen: Sascha plus Thomas, Gerard, FV (Fulco) met Wilma, Martinmack (Martin), Kippenlijntje (Antal), Robbert, JanPieter (Jan-Pieter), Woodymax (Mark) met vader, Modelspoorlover (Tijs), Wibi (Wim), Varekamp (Ronald), Janus (Jan) met zoon Quirien, KNed (Koen), Trein (Arie), AlbertJan (Albert Jan), Mister1736 (Marcel), Rbs (Leslie), Marklinlover (Lodewijk) met Mickey, Blausee-Mitholz (Johan), Herman05 (Herman), Brigitte, Wissels (Walter), Chagoimen (Anton), Peter Sijm, Veerman (Frank), BR 41 (Charlie), ATSF 2 (Jos) met Ria, Artologic (Kristof), Vriend (Jaap en Jarno), Wakkie (Willie), OmeLaurus (Laurus) met vriendin, Jonkhout (Dennis), Ted, DB bas (Bas) met Syl, some one (Frans), Hans Biere, nicploeg (Nico), VT601 (John), Jan Stoomloc (Jan), Markos (Marco), Kappa (Ad), Marklindak (Fred), Ko (treinenko), Kroko14253 (Harry), Vinysie (Vincent), Lokkie (René), Mozes (René) met dochter Lieuwkje en zoon Jacob

 

Op 27 augustus stelde Arie (trein) op het Forum de vraag of het niet mogelijk zou zijn om een Gastendag (een soort van clubdag) te organiseren met de mogelijkheid om met elkaar te kunnen praten over de hobby en om door middel van demo’s iets van elkaar te leren. Uit de posts die hierop volgden bleek er genoeg animo te zijn voor zo’n dag.

 

Sascha vroeg mij om de organisatie van die Gastendag op me te nemen omdat hij er vanwege de aanstaande geboorte van zijn 2e kleine geen tijd voor had. Als datum werd 17 november vastgesteld, dan zou Sascha zeker aanwezig kunnen zijn, mét Desiree, Thomas en de kleine Kevin, die op 17 september geboren is. Met 2 maanden zou hij dan zeker de jongste aanwezige zijn.

 

Helaas konden Desiree en Kevin niet aanwezig zijn, maar de functie van jongste aanwezige werd door Kevin’s ‘grote’ broer Thomas met verve overgenomen. Als hij iets wilde zien nam hij je gewoon aan de hand mee, of hij liet zich optillen zodat hij het beter kon zien.

 

Terug naar de Gastendag. In het begin kwam het allemaal wat moeizaam op gang. Er waren voldoende aanmeldingen om te komen, maar er waren slechts weinig Forumleden die een demo wilden of konden geven. Ik vreesde dat het een dag van barhangen en navelstaren zou worden. Dat heeft natuurlijk ook zijn charmes, maar dat was niet de bedoeling van deze dag.

 

Fulco kon een goedkope en makkelijk bereikbare locatie regelen: het clubgebouw van de AAC in Amsterdam. En ineens kwam het geheel in een soort van stroomversnelling: al gauw moest Mark 2 demo’s per tijdsblok plannen en nog moesten we mensen die iets wilden doen of laten zien teleurstellen; er was domweg geen tijd of plaats meer voor.

 

En we moesten ook nog eens een inschrijfstop instellen vanwege de enorme toeloop van bezoekers. De voortekenen voor deze dag waren dus ineens erg gunstig geworden.

 

Die dag zelf begon voor mij om 06:00 uur toen de wekker afliep en een half uur later stond Willie voor de deur. Via Houten, waar we Herman oppikten, gingen we naar Amsterdam, waar we rond 08:30 uur arriveerden. Fulco en Wilma waren daar al bezig met koffiezetten.

 

Al snel arriveerden ook de overige leden van het Organisatieteam én de mensen die beloofd hadden om mee te helpen met de opbouw. Mede dank zij hen stond alles op tijd op zijn plaats en konden we om 11:00 uur beginnen met het programma.

 

Sascha en Mark openden de dag en gaven (met +10) het vertreksein.

 

Herman gaf in het eerste tijdblok een lezing over de aanleg van het spoor in de schaal 1:1, terwijl tegelijkertijd een paar Forumleden hun (overtollige) spulletjes probeerden te verkopen. Ondertussen voerde Walter updates uit aan mobile stations en ging daar na zijn lezing zo’n beetje de hele dag mee door.

 

Hierna volgde de lunchpauze en hierin werd Sascha naar voren geroepen om een paar cadeautjes in ontvangst te nemen naar aanleiding van de geboorte van Kevin. Het geld hiervoor was bijeengebracht door een groot aantal forumleden.

 

Na de lunchpauze gaf Walter een lezing over Wintrack, liet Robbert zien hoe je wagons vervuilt, Jaap en Jarno hoe je bomen maakt, Harry bouwde decoders in en Vince liet een kleine diorama zien.

 

Toen Marcel in de 2e helft van de middag in de gaten kreeg dat er al mensen naar huis wilden gaan, trok hij even aan de noodrem. Hij stelde voor het programma even te onderbreken voor het maken van een groepsfoto en vroeg iedereen naar buiten te gaan. Op een enkeling na, die helaas iets te vroeg vertrokken was, staat iedereen op de foto:

 

gastendag2007 groepsfoto-lo

 [ Klik op de foto om de full-size foto te bekijken, en ga dan met de muis over het gezicht om de bijbehorende naam te zien. Deze foto-bewerking met namen is gemaakt door KNed (Koen). ]

 

Als laatste onderdeel van de dag werden er een aantal kleine en grote line-ups op de baan van Jos gefotografeerd, variërend van 2 tot 10 treinen of locomotieven: TEE-treinstellen, stoomloc’s, en dieselloc’s uit de series 6400/6500, V160, V200 en Class66. Die laatsten stonden met 10 stuks ronkend op de baan: een heel mooi geluid.

 

Nadat na afloop de zaal weer in de oude staat was teruggebracht, was er gelegenheid om met een klein gezelschap nog even na te praten en wat te eten voordat de thuisreis werd aanvaard. De dichtstbijzijnde Italiaan werd verrast met een bestelling pizza’s.

 

Hierna was het echt tijd om afscheid te nemen van onze gastheer Fulco en gastvrouw Wilma en naar huis te gaan. Sommigen hadden nog een reis van enkele uren voor de boeg: Jos en Ria moesten nog naar Coevorden, Mark en zijn vader hadden Hengelo als bestemming en wij (Herman, Willie en ik) moesten nog naar resp. Houten, Aarle-Rixtel en Eindhoven.

 

Ik denk dat we terug kunnen kijken op een zeer geslaagde dag: ik heb geen negatieve klanken gehoord en bijna iedereen vond het voor herhaling vatbaar. Wie weet...

 

Natuurlijk zijn er altijd punten die verbetert zouden kunnen worden, maar voor zo’n eerste keer ging het redelijk goed. Vergeet niet: het is allemaal in zo’n 2½ maand tijd geregeld door mensen die, met uitzondering van mijzelf, overdag op school of werk zaten.

 

Natuurlijk zijn er tijdens deze dag foto’s gemaakt, en aangezien plaatjes vaak meer zeggen dan woorden: http://fotoalbum.3rail.nl/main.php?g2_itemId=29225

 

Tot slot wil ik alle medewerkers bedanken voor hun bijdrage tot het welslagen van deze dag. Zonder hun inzet en medewerking was dit allemaal niet mogelijk geweest.

 

In willekeurige volgorde:

Fulco en Wilma voor het regelen van de accomodatie, het werk achter de bar en het verzorgen van de lunch (en het diner voor degenen die de zaal hebben opgeruimd).

Het Organisatieteam, dat buiten mij bestond uit: Herman (die ook nog een lezing gaf), Antal (coördinator verkoop), Robbert (die ook een demo gaf), Mark (die tevens een testbaan opzette), Marcel (tevens de “hof”fotograaf) en Fulco (zie hierboven).

Frits v.d. Meij vanwege het maken van de naamplaatjes.

Jos Willebrands die zijn modulebaan van 7.10 x 2.10 m beschikbaar stelde.

Sascha voor de IT-ondersteuning.

De vrijwilligers die spontaan aanboden om te helpen met de opbouw: Albert Jan, Ronald, Willie, Frans, Arie, Laurus.

En verder iedereen die ik vergeten ben

en waarvoor ik bij voorbaat mijn excuses aanbied.