Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 7 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

2e Gastendag - 27 september 2008

Wanneer: Zaterdag 27 september 2008

 

Bestemming: Amsterdam, Clubgebouw AAE

 

Evenement: 3railforum Gastendag

 

Aanwezigen: Gerard, Antal (kippenlijntje), Herman (Herman05) Joost (joostboudewijns), Charlie (BR 41), Bert (baureihe 103), Cees (Cees 52), Willie (wakkie), Fred (Marklindak), Wim (Wim N) met Gretha, Hajo (AnalogDriver), Bas (DB Bas) en Syl, Dennis (jonkhout), Walter (wissels), Brigitte, Ronnie (roerijzer), Huib, Leendert, Mark (Woodymax) en moeder, Marcel (Mister1736), Leslie (Rbs), Frans (some one), AlbertJan, Eric-Paul, Jan (Janus), Fulco (FV) en Wilma, Nico (Nicploeg), Wil (Tweeendrie), Rogier (Rogier Loenen), Robert (Remcy), Edward (3rail), Harry (Kroko14253), Mike (Mikeloper), René (Lokkie), Laurus (OmeLaurus) en Jeannette, Ronald (Rorail), Ton (Yeoman), Laurent (kaplaus), Erik (Erik01), Edwzard (Svetlana-KT88), Tom (Tomzethof), Vincent (Vinysie), Jaap en Jarno (Vriend), Willem (Willem v.e.), Paul (boskabouter), Jan (Alex1212), Anton (TEE), Robbert, Ronald (Varekamp), Maarten (M@@rten), Yih-Lan, Ted, Paul (der alte aus Castricum), Jeroen (Jeroenk), Johan (Blausee-Mitholz), Hans, (Hans V200.0), Bert (Treinbert)

 

Ook dit jaar was er weer een 3railforum Gastendag. Met zijn allen was als locatie gekozen voor het clubgebouw van AAE in Amsterdam. De thuisbasis van de atletiek vereniging van Fulco (FV) en Wilma.

 

Marcel opende, namens het forumbeheer, de gastendag met een kort welkoms woord en een ruk aan de bel! De bekende bel die deze dag weer regelmatig is gebruikt.

 

 

 

Fred (marklindak), Harry (Kroko14253), Walter (Wissels) en Bert (Baureihe 103) waren onze presentatoren voor deze dag.

 

 

Fred hield een presentatie over analoge wisselstraten, Harry heeft een workshop decoder inbouw gehouden, Walter heeft een presentatie over het softwareprogramma ‘Koploper’ gehouden en Bert heeft alle geheimen van het wheateren van treinen en huisjes onthuld, ondersteund door Hajo (AnalogDriver).

 

Vincent (Vinysie) had zijn mooie diorama meegenomen om te showen en te gebruiken om een loc op te fotograferen. Wil had spontaan zijn eigen Faller Car System wagens meegenomen en legde enthousiast de werking hiervan uit. Hajo (AnalogDriver) had zijn airbrush kast meegenomen om te demonstreren hoe je met een airbrush om gaat en wat het resultaat is bij gebruik van verschillende spuittechnieken.

 

 

 

Fulco en Wilma hebben iedereen weer uitstekend voorzien van een heerlijke lunch. En hebben uiteraard vele koppen koffie, thee, glaasjes limonade, bier enz. geschonken.

 

 

Na het maken van de traditionele groepsfoto werden de aanwezige forum beheer/moderators verrast door Bert (baureihe 103) met voor ieder een beker met de tekst ‘3railforum Beste Moderator 2008’. Tjonge dat is nog wat Daarop werd Bert verrast met een unieke SW Troffee. Dit als dank voor de vele pakjes stroopwafels die de forumleden tijdens de M&G’s hebben verorberd. Uiteraard was Bert ook deze dag zijn sw’s niet vergeten.

 

 

De belangstelling voor de workshops/presentaties was groot, waardoor er groepjes waren gemaakt, zodat er zoveel mogelijk deelnemers mee konden doen. De belangstelling voor het wheateren was zo overweldigend dat was besloten hiervoor een deel van de middag in te ruimen.

 

Het was een geslaagde dag met de nodige kritische opmerkingen ter verbetering. We gaan ons voorbereiden op de Gastendag 2009! Met dank aan Ronnie & Marcel voor de foto's. En uiteraard dank aan AlbertJan voor de Walnoten

 

Brigitte