Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 21 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Banentocht : Kees-Jan (willem twee)

Wanneer: Zaterdag 19 oktober 2013

Bestemming: Zwijndrecht (afstand tot Forum: 125 km)

Gastheer: Kees-Jan (willem twee)

De Blauwe Briesser bezoekt..........................Kees-Jan (willem twee)

De Blauwe Briesser is weer terug van vakantie uit de USA en heeft de Europese gronden weer bereikt. Eenmaal terug in Europa kon de Blauwe Briesser weer op eigen kracht rijden; er was weer eens bovenleiding aanwezig.

 

willem-twee001

 

Wachtend voor een stoptonend sein, werd de Blauwe Briesser ingehaald door een nog kleiner Köfje. Ja, het bestaat, een locomotief die nog kleiner is dan de Briesser himself. Dat moest uiteraard op de foto gezet worden.

 

willem-twee002

 

De rangeerder was ook niet de beroerste en heeft speciaal voor de Blauwe Briesser de locomotief naast de Briesser geplaatst zodat het lengteverschil nog beter zichtbaar was.

 

willem-twee003

 

Het was echter wel een dag van uiterste. Nadat de Blauwe Briesser groen had gekregen en verder mocht rijden, ontspoorde de combinatie een paar kilometer verderop. Het leek wel of de Blauwe Briesser was gekrompen of dat de rails en locomotieven waren gegroeid.

De vrouwelijke machinist van de aanrijdende stoomlocomotief kwam polshoogte nemen. Maar net zoals wij niet met kabouters en Smurfen kunnen communiceren, kon deze machinist niet met de reizigers en machinist van de Blauwe Briesser communiceren.

 

willem-twee005

 

Er zat niets anders op dan de Blauwe Briesser op een andere goederentrein te laden zodat het spoor weer bereden kon worden. De Blauwe Briesser vertrok naar een nog onbekende bestemming...

 

willem-twee006

 

Kees-Jan, ik vond het gezellig dat de Blauwe Briesser langs mocht komen en heb een gezellige middag gehad.

 

Groeten,
Herman