Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 11 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Banentocht : Huub (4K)

Wanneer: Zaterdag 6 december 2014

Bestemming: Hellevoetsluis (afstand tot Forum: 150 km)

Gastheer: Huub (4K)

De Blauwe Briesser bezoekt..........................Huub (4K)

De Blauwe Briesser is weer op pad geweest en is uitgekomen in het Zuid-Hollandse Hellevoetsluis. In Hellevoetsluis verwelkomde Huub (4K) de Blauwe Briesser op zijn smalspoormodules. Dat zorgde uiteraard voor de nodige problemen voor de Blauwe Briesser die gemaakt was voor normaalspoor. Gelukkig kwam Huub zijn favoriete 4K locomotief aangesneld om de Blauwe Briesser naar de onderhoudsloods te slepen zodat ze geschikt gemaakt kon worden voor het smalspoortracé.

4k 003

 

Eenmaal aangekomen bij de onderhoudsloods was het nog passen en meten om de Blauwe Briesser in de loods te krijgen. De loods was namelijk gemaakt voor smalspoorlocomotieven die een stuk kleiner zijn ten opzichte van de Blauwe Briesser. Qua breedte paste de Blauwe Briesser in de loods, alleen de Blauwe Briesser was te hoog. Om toch de Blauwe Briesser in de loods te krijgen is uiteindelijk ervoor gekozen de pantograaf van de Blauwe Briesser tijdelijk te verwijderen zodat ze alsnog in de loods geplaatst kon worden.

4k 004

 

Nadat de Blauwe Briesser geschikt gemaakt was om over het smalspoor te rijden, werd de Blauwe Briesser weer uit de loods getrokken. Buiten de loods werd de Blauwe Briesser weer voorzien van zijn pantograaf.

4k 005

 

De 4K locomotief die de Blauwe Briesser naar de onderhoudsloos had gebracht werd weer voor de Blauwe Briesser gezet om de Briesser weer te begeleiden naar het hoofdspoor.

4k 006

 

De onderhoudsloods ligt in een groen gebied waar diverse fruitbomen staan. Het fruit aan de fruitbomen is rijp en wordt door de boeren geplukt.

4k 007

 

Eenmaal op het doorgaande spoor, zijn de rijtuigen weer achter de Blauwe Briesser geplaatst. Gezien op dit spoor nog geen bovenleiding aanwezig was, werd de Blauwe Briesser door de 4K locomotief getrokken richting het hoofdspoor waar wel bovenleiding aanwezig is. Eenmaal op het hoofdspoor kan de Blauwe Briesser zijn weg vervolgen opweg naar een nieuw avontuur...

4k 008

 

Huub, ik vond het gezellig dat de Blauwe Briesser langs mocht komen en heb een gezellige middag gehad.

 

Groeten,
Herman