Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 20 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Banentocht : Harry (Minto Tighfield)

Wanneer: Zaterdag 10 Januari 2015

Bestemming: Oosterhout (afstand tot Forum: 135km)

Gastheer/vrouw: Harry

 

De Blauwe Briesser bezoekt..........................Minto Tighfield

 

Het is zaterdag 10 januari 2015, buiten stormt het verschrikkelijk. Binnen staat de klok op 08.50 uur en de vrolijke klanken van de blaaskapel op het perron klinken vrolijk door het huis. Ze spelen echte "Bloasmeziek" uit Limburg. Bezoek van de Blauwe Briesser wordt verwacht.

09.10 uur, een auto stopt op de parkeerplaats en even later zie ik drie echte limburgers het pad naar ons huis oplopen. Het is de eigenaar van de Blauwe Briesser met een van zijn zonen en een meester scenerybouwer.
Koffiegeuren komen uit de keuken en even later zitten Sascha, Thomas en Erik, na een lange reis uit Elsloo in Oosterhout aan de koffie. Na een korte hartelijke kennismaking, wordt al snel het rijplan en de dienstregeling voor de Blauwe Briesser besproken.

 

Blauwe Brieser Minto Tighfield 2 Blauwe Brieser Minto Tighfield 1

 

In de verte horen we al het gedeng-deng van de blauwe machine. Een laatste slok koffie naar binnen gieten en op naar de zolder. We zijn nog net op tijd boven want over gindse heuvels en verre einders komt het blauwe monster steeds dichterbij. Kedeng-kedeng, kedeng-kedeng en even later zien we de Blauwe Briesser in al zijn glorie over de heuvels aan komen denderen.

 

Blauwe Brieser Minto Tighfield 3

 

Wat een schoonheid zuchten we allemaal.....en langzaam klimt de blauwe lokomotief naar beneden via spoor 1 van het hoofdstation van Schönblick naar het parallelspoor van het bijstation alwaar de blaaskapel nog steeds staat te trompetoeteren.

 

Blauwe Brieser Minto Tighfield 5

 

Er ontsnapt me een zucht van verlichting.....eindelijk, de Blauwe Briesser is aangekomen.
Vervolgens rijdt hij, tussen al het overige verkeer door, diverse rondjes over mijn modelspoorbaan, waar op diverse plaatsen wordt gestopt voor fotomomenten.

 

Blauwe Brieser Minto Tighfield 4

 

Blauwe Brieser Minto Tighfield 7

 

Intussen heeft Thomas een groene stoomlokomotief uit zijn broekzak gehaald. Alras wordt ook deze lokomotief op de baan gezet en rijdt eveneens diverse rondjes.

Wat nu net niet had moeten gebeuren, vindt toch plaats. Op een bekende treinspotplek staat een wissel verkeerd. Met het bekende "kling klang klong" denderen die groene lokomotief en de Blauwe Briesser tegen elkaar. Na wat geharrewar krijgen we beide lokomotieven uit elkaar en rijden we ze naar de plaats waar de bekende verpakkingen klaar staan om de machines in te vervoeren.

 

Blauwe Brieser Minto Tighfield 10

 

Zo komt er een einde aan een kort maar heel gezellig uurtje met de Blauwe Briesser op mijn modelbaan. De drie heren gaan weer verder op pad naar de beurs in Houten.

 

Blauwe Brieser Minto Tighfield 9Sascha, Thomas en Erik, hartelijk dank dat jullie de moeite hebben genomen om vanuit Elsloo via Oosterhout naar Houten te rijden. Ik zie met veel genoegen terug op jullie bezoek als ik de foto's zie. Nogmaals hartelijk dank.

 

Met vriendelijke groeten,

Minto Tighfield