Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 18 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Banentocht : Arie (Dolphin) en Ronald (Compromis100)

Wanneer: Dinsdag 3 maart 2015

Bestemming: Zuid-Holland (afstand tot Forum: 123 km)

Gastheer: Arie (Dolphin) en Ronald (Compromis100)

De Blauwe Briesser bezoekt..........................Arie (Dolphin) en Ronald (Compromis100)

Op Dinsdag 3 maart 2015 was het zover dat Arie (Dolphin) en Ronald (Compormis 100) dat ik met de Blauwe Briesser onder mijn arm onder de rook van Rotterdam een bezoek ging brengen om de gewonnen prijs van de dioramawedstrijd te overhandigen. Na een rit van een goed uur was ik op de plaats van bestemming.

In 2014 was de dioramawedstrijd bij MSG Den Bosch verkozen als beste inzending door leden van het 3railforum en MSG Den Bosch. Voorwaarden voor de inzending was het maximum formaat en als thema dat het modelspoor gerelateerd moest zijn. In het diorama zijn vele kleine details als een brug eindigend op een steunmuur en een tunnel,, riviertje met een visser en een bootje alsmede hertjes tussen de bomen. De olietrein uit tijdperk 2 past goed in de omgeving en is net het sein gepasseerd. De diorama heeft een mooi plekje in een vitrine gekregen.

 dolphin001

Foto Dolphin, http://forum.3rail.nl/index.php?topic=53179.msg926023#msg926023

 

Bij het bezoek werd in hartelijk ontvangen door de Arie en vrouw Liesbeth, Ronald (17) en dochter Linda (14) met koffie en stroopwafel En hebben we het over de andere hobbies van Arie gehad zoals modelbouw van schepen, het aquarium en de restauratie samen met zijn zoon van de Ford Mustang,die in nieuwstaat hersteld werd. De auto heb ik van dichtbij mogen bewonderen in de werkplaats voordat ik weer naar huis ging, Wat een vakman, dat hij handig is met zijn handen komt tot uiting in alle hobby’s daar.

Allereerst de reden van het bezoek uitvoeren, het overhandigen van het shirt aan Ronald, die hem gelijk aantrok.

 

dolphin002

 Ronald naast vader Arie

 

dolphin003

Ronald op de rug gezien, naast de Blauwe Briesser links in beeld.

En na overhandigen van het gewonnen Shirt door Ronald was het even tijd voor de Blauwe Briesser om de benen te strekken.

 

dolphin004

De stadsbaan van Arie moest wel even de stof afgeblazen worden omdat de restauratie van de auto even voorrang gekregen heeft. De baan is op een andere plaats in huis een aantal jaren geleden herbouwd met een groot schaduwstation , ondanks dat er nog wel het een en ander aan werk ligt en er nog niet rondgereden kan worden was de baan wel rijvaardig, en volledig automatisch aangestuurd door Koploper.

 

dolphin005

 Een aantal uren later de Briesser ingepakt en de weg weer naar huis ingezet. Arie, Liesbeth, Ronald en Linda bedankt voor de ontvangst.

 

Walter Wissels