Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 21 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Banentocht : Danny (oetbeem)

Wanneer: Vrijdag 9 oktober 2015

Bestemming: Bedum (afstand tot Forum: 268km)

Gastheer/vrouw: Danny (oetbeem)

De Blauwe Briesser bezoekt..........................Danny (oetbeem).

Vandaag is de Blauwe Briesser in het noorden van het land in Bedum bij Danny (oetbeem) op bezoek. De Blauwe Briesser wordt hartelijk ontvangen en op het station is een echte band opgesteld die onze mascotte verwelkomd. Daarnaast zijn de nodige dorpsbewoners naar het station gekomen om de Blauwe Briesser te bewonderen en een foto van de locomotief te maken.

oetbeem 003

 

Allereerst gaat de Blauwe Briesser op weg naar het plaatsje Zeven. Om op het station van Zeven te komen moest de machinist van de Blauwe Briesser achteruit inparkeren. Gelukkig gaat dat met een trein wat makkelijker als met een auto. Het plaatsje Zeven ligt verscholen in de bossen en de reizigers van de Blauwe Briessers konden even uitrusten en het dorpje bezoeken. Na een paar uur vertrekt de Blauwe Briesser weer vanaf Zeven.

oetbeem 004

 

De Blauwe Briesser komt weer aan op het beginstation waar de band nog steeds staat te spelen. Aan de overkant van het perron staat een werktrein waarop het chassis van een Chinese namaak Briesser is geplaatst. Op de tweede wagon zijn twee draaistellen geplaatst die onder deze namaak Briesser geplaatst moeten worden. De reizigers stappen uit en de Blauwe Briesser rijdt leeg naar het emplacement om een nieuwe trein te mogen trekken...

oetbeem 005

 

De goederentrein is vertrokken en ondertussen zijn twee stoomlocomotieven op het station aangekomen. Daarnaast is de Blauwe Briesser weer terug met een nieuwe sleep wagons. Direct achter de Blauwe Briesser is een podiumwagon geplaatst waarop een rockband speelt voor de inwoners. Met deze nieuwe samenstelling vervolgt de Blauwe Briesser haar spoor en gaat opweg naar een nieuwe bestemming.

oetbeem 006

 

Danny, heel erg bedankt dat de Blauwe Briesser bij jou te gast mocht zijn.

 

Groeten,

Herman