Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 16 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Banentocht : fjh55 (Frank)

Wanneer: Vrijdag 6 november 2015

Bestemming: Bergen NH (afstand tot Forum: 204 km)

Gastheer: fjh55 (Frank)

De Blauwe Briesser bezoekt..........................fjh55 (Frank)

Het heeft even geduurd voordat dit Blauwe Briesser verslag is geschreven. Voordat de Blauwe Briesser in een grote revisie gaat, heeft de trein nog de baan van Frank bezocht. Frank heeft een mooie klassieke baan met fraai aangelegde bovenleiding. Hierdoor kon de Blauwe Briesser op eigen kracht over de baan rijden.

fjh55 001

 

Midden in de stad staat de grote kerk waar net een gelukkig bruidspaar op het bordes aankomt nadat de kerkdienst is afgelopen. Ondertussen is de Blauwe Briesser ook verder gereden en vlakbij de grote kerk aangekomen op de brug die de stad in tweeën splijt.

fjh55 002

 

Aan het einde van de brug komt de Blauwe Briesser voor een rood sein tot stilstand te staan. Niet lang daarna mag de Blauwe Briesser vertrekken om de reizigers op het station uit te laten stappen.

fjh55 003

 

De grote hoeveelheid bovenleidingspalen maakte het lastig om de Blauwe Briesser op de foto te zetten.  De reizigers zijn uit de Blauwe Briesser gestapt en de trein vervolgt zijn weg naar het onderhoudswerkplaats.

fjh55 004

 

Nog voordat de Blauwe Briesser is vertrokken ontstaat er grote paniek in de stad. De brandweer is uitgerukt en een groot gebouw dreigt in vlammen op te gaan. De brandweer helpt 3 personen die in het gebouw aanwezig waren toen de brand ontstond. Gelukkig heeft de brandweer snel de brand onder controle zodat het gebouw gespaard blijft. Ondertussen blijft de brandweer aanwezig om het gebouw nader te inspecteren.

fjh55 005

 

Frank, ik vond het gezellig dat de Blauwe Briesser langs mocht komen en heb een gezellige ochtend gehad.

 

Groeten,
Herman