Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 5 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Banentocht : Gotischeboog (Ad)

Wanneer: Vrijdag 20 januari 2017

Bestemming: Wemeldinge (afstand tot Forum: 139 km)

Gastheer: Gotischeboog (Ad)

De Blauwe Briesser bezoekt..........................Gotischeboog(Ad)

De Blauwe Briesser heeft de afgelopen maanden een flinke revisie ondergaan. In de rijtuigen van de Blauwe Briesser is verlichting ingebouwd en de preisertjes hebben plaatsgenomen op de banken. Daarnaast is een preisermachinist geslaagd voor het mogen rijden met de Blauwe Briesser. Je zou dus kunnen zeggen dat niets meer tegen kan zitten na al deze voorbereidingen. Maar ook dit keer heeft de Blauwe Briesser weer hulp moeten vragen aan een andere locomotief om terug naar huis te kunnen rijden.

DSC 4011

 

De Blauwe Briesser rijdt vandaag op de modulebaan van Ad (Gotischeboog). In tegenstelling tot wat je verwacht, staat deze modulebaan opgeslagen in Zeeland. De Blauwe Briesser is zojuist aangekomen op de prachtige modulebaan.

DSC 4013

 

De preiserpassagiers genieten van uit uitzicht en het prachtige Utrechtse landschap. Ook de preisermachinist geniet van zijn eerste zelfstandige rit met de Blauwe Briesser en vergeet daardoor op de borden langs het spoor te letten. Hierdoor heeft hij niet in de gaten dat er binnen paar kilometer al werkzaamheden zijn aan het spoor.

DSC 4015

 

De machinist rijdt door, maar moet uiteindelijk een snelremming inzetten om niet tegen een de werktrein te botsen. De Blauwe Briesser is nog net op tijd tot stilstand gekomen, maar kan vanwege het ontbreken van spanning op de bovenleiding niet zelfstandig verder rijden. Gelukkig zijn de jongens van Railbouw Leerdam niet de beroerste en al snel wordt een locomotief voor de Blauwe Briesser geplaatst zodat de rit toch afgemaakt kan worden.

DSC 4019

 

De preiserpassagiers hebben in de tussentijd dat de locomotief aangekoppeld wordt de mogelijkheid om, vanuit de rijtuigen, te kijken naar de werkzaamheden aan het spoor. Spoorwerkers zijn in de weer met dikke koperen kabels om te zorgen dat snel weer spanning op de bovenleiding komt te staan.

DSC 4021

 

Eenmaal de locomotief aangekoppeld, kan de reis worden voortgezet. Ondertussen hebben de reporters van SBS13 ook vernomen dat een trein is doorgereden tot in de werkzaamheden. Op het viaduct wordt een camera geplaatst om live verslag te kunnen doen over de gebeurtenissen op de Gotischeboog.

DSC 4025

 

Ook op de overweg is de pers gearriveerd om een foto te maken van de werktrein die de Blauwe Briesser op sleeptouw neemt.

DSC 4026

 

Eenmaal uit het baanvak waar gewerkt werd, heeft de Blauwe Briesser op eigen kracht zijn weg vervolgd naar een volgend avontuur.

 

Ad, ik vond het gezellig dat de Blauwe Briesser langs mocht komen en heb een gezellige middag gehad.

 

Groeten,
Herman