Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 14 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Banentocht : Yeoman (Ton)

Wanneer: Donderdag 2 februari 2017

Bestemming: Bergen op Zoom (afstand tot Forum: 120 km)

Gastheer: Yeoman (Ton)

De Blauwe Briesser bezoekt..........................Yeoman (Ton)

Op donderdag 2 februari 2017 heeft de Blauwe Briesser weer zijn assen gestrekt. Ditmaal was de Blauwe Briesser op bezoek bij Yeoman (Ton). Ton neemt deel aan de 3railforum modulebaan met zijn module 'Kloster Lybenort'. Daarnaast heeft Ton ook nog een vaste baan waaraan wordt gewerkt.

 

Aan het begin van de rit komt de Blauwe Briesser aan op het prachtige station Schwarzburg. Vandaag staat er een ontmoeting op het programma tussen de Blauwe Briesser en de Rode Briesser. Maar voordat het zover is moet de Blauwe Briesser nog een behoorlijk lang traject afrijden.

DSC 4225 00001

 

Het traject naar de Rode Briesser is ruig en de Blauwe Briesser heeft moeite om de stijle hellingen te bedwingen. Aan het einde van de stijle helling hebben de reizigers uit de Blauwe Briesser een prachtig uitzicht over het dal.

DSC 4231 00002

 

Na lang rijden bereikt de Blauwe Briesser dan eindelijk het station waar de ontmoeting met de Rode Briesser gepland staat. De Rode Briesser laat op zich wachten en komt met een half uur vertraging het station binnen gereden. Beide Briessers worden naast elkaar gezet zodat de reizigers beide treinen kunnen fotograferen. De reizigers uit de Rode Briesser vinden de Blauwe Briesser prachtig blauw en de reizigers van de Blauwe Briesser zijn erg gecharmeerd van de diep donkerrode kleur van de Rode Briesser. 

DSC 4236 00004

 

Nadat iedereen de perfecte foto heeft kunnen maken van beide locomotieven, rijdt de Blauwe Briesse weer verder omdat er ook nog een bezoek gepland is aan Kloster Lybenort. Het is een lange rit, maar de Blauwe Briesser bereikt nog voor het donker dit idyllisch dorpje.

DSC 4240 00005

 

De Blauwe Briesser staat gereed om verder te rijden, maar het sein staat nog onveilig. Nadat het sein veilig is geworden rijdt de Blauwe Briesser weer verder naar een volgend avontuur.

DSC 4249 00006

 

Ton, ik vond het gezellig dat de Blauwe Briesser langs mocht komen en heb een gezellige avond gehad.

 

Groeten,
Herman