Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 11 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Banentocht : Jørg (Jørg)

Wanneer: Zaterdag 25 februari 2017

Bestemming: Deurne, België (afstand tot Forum: 95 km)

Gastheer: Jørg (Jørg)

De Blauwe Briesser bezoekt..........................Jørg (Jørg)

 

De tweede baan waar de Blauwe Briesser deze dag te gast is, is de baan van Jørg. Jørg heeft een grote baan die nog in opbouw is, maar de Blauwe Briesser kon ondanks dat toch zijn ronde maken door Nergensland. De naam Nergensland heeft Jørg gekozen omdat het in feite twee losse banen zijn waar de treinen op rijden. Op Nergensland is de Blauwe Briesser als eerst op weg naar een ontmoeting met de BLS Re460.  

DSC 4302 00001

 

Op het toekomstige hoofdstation van Nergensland staat de BLS Re460 al te wachten met een lange sleep rijtuigen. De Blauwe Briesser, met slechts twee rijtuigen is in vergelijking met de BLS trein zeer kort. De reizigers van zowel de Blauwe Briesser als de BLS Re460 maken gebruik van het moment om eindelijk beide treinen naast elkaar te kunnen fotograferen.

DSC 4312 00002

 

De reizigers stappen in en de Blauwe Briesser rijdt weer verder. Op de boogbrug maakt de Blauwe Breisser een korte stop zodat weer een foto gemaakt kan worden.

DSC 4315 00003

 

Ondertussen komt de 3railforum DHG500 langzaam aangereden op de andere boogbrug. Beide locomotieven worden naast elkaar gezet voor een fotoshoot.

DSC 4317 00004

 

Nadat de nodige foto's zijn gemaakt rijdt de Blauwe Briesser weer verder. De laatste stop op Nergensland is op een toekomstig industriespoortje. Achter de Blauwe Briesser staat een grote Goliath kraan die ondertussen bezig is met het optillen van een draaistel. Helaas past het draaistel niet onder de Blauwe Briesser en dus gaat de Blauwe Briesser weer onverrichte zaken terug op weg naar een volgende baan. 

DSC 4323 00005

Jørg, ik vond het gezellig dat de Blauwe Briesser langs mocht komen en heb een gezellige middag gehad.

Groeten,
Herman