Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 21 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Banentocht : Peter (Peterke33)

Wanneer: Zaterdag 25 februari 2016

Bestemming: Ekeren (afstand tot Forum: 100km)

Gastheer/vrouw: Peter (Peterke33)

De Blauwe Briesser bezoekt..........................Peter (Peterke33).

 

De laatste baan die de Blauwe Briesser op 25 februari bezoekt is de baan van Peter (Peterke33). Peter gaat met zijn baan als een speer en is al druk bezig met de aankleding. Na een korte rit komt de Blauwe Briesser aan. De eerste foto van vandaag is genomen in een scherpe boog waarop de treinen rijden richting het emplacement.

DSC 4328 00001

 

De Blauwe Briesser rijdt het emplacement op en komt langs het depot waar de kolentreinen worden geladen en de stoomlocomotieven gevuld met water. Na een korte fotostop rijdt de Blauwe Briesser verder richting de draaischijf waar een heuse locparade is georganiseerd.

DSC 4333 00002

 

In de locloods staan twee stoomlocomotieven met daartussen de Blauwe Briesser. Daarnaast zijn rondom de draaischijf nog enkele losse sporen en locloodsen gevuld met stoom- en diesellocomotieven. De locparade kan starten en alle locomotieven worden om de beurt op de draaischijf geplaatst zodat de aanwezige preisertjes de locs goed van alle kanten kunnen bekijken en fotografen.

DSC 4337 00003

 

Ondertussen wordt aan de andere kant van het emplacement kabelwerkzaamheden uitgevoerd. Tot grote schrik van de uitvoerder heeft de Vlaamse kraanmachinist per ongeluk een dikke elektrischiteitskabel geraakt waardoor een deel van het emplacement geen stroom meer heeft. Met man en macht wordt gekeken hoe dit probleem kan worden opgelost.

DSC 4340 00004

 

De locparade is afgelopen en de Blauwe Briesser is naar een opstelterrein gereden om de nacht door te brengen.

DSC 4342 00005

 

De volgende dag vertrekt de Blauwe Briesser huiswaarts en passeert een aantal werknemers die bezig zijn met het onderhouden van het groen langs de baan.

DSC 4348 00006

 

Verderop op het traject wordt de Blauwe Briesser door een aantal treinspotters op de gevoelige plaat vastgelegd. Het is de laatste foto die de treinspotters hebben kunnen maken van de Blauwe Briesser in het gezellige Ekeren.

DSC 4351 00007

 

Peter, heel erg bedankt voor de Belgische Bonbons en dat de Blauwe Briesser bij jou te gast mocht zijn.

Groeten,

Herman