Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 8 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Banentocht : Frans (Frans)

Wanneer: Vrijdag 17 maart 2017

Bestemming: Hoogvliet (afstand tot Forum: 140 km)

Gastheer: Frans (Frans)

De Blauwe Briesser bezoekt..........................Frans (Frans)

De Blauwe Briesser is paar weken geleden weer op pad geweest. Dit keer was de Blauwe Briesser te gast in Hoogvliet (Rotterdam) bij Frans. Frans heeft een oude Trix gelijkstroombaan waaraan zowel Frans als zijn kleinkinderen hebben gewerkt om deze baan op te bouwen. Zeer fraai zijn de zelfgemaakte achtergrondsfoto's die zorgen voor een naadloze overgang tussen baan en achtergrond. Op onderstaande foto is de Blauwe Briesser te zien die onderweg is om de gasten van vandaag op te halen.

DSC 4902 2

 

Eenmaal aankomen op het station konden de gasten plaatsnemen in de Blauwe Briesser. De trein was overvol want voor vandaag was er een echte stoomlocomotief geregeld die de wagens van de Blauwe Briesser zou gaan trekken.

DSC 4912 3

 

Met alle gasten aan boord rijdt de Blauwe Briesser rustig verder naar het hoofdstation.

DSC 4917 5

 

Eenmaal op het hoofdstation aangekomen staat de stoomlocomotief al klaar en snel worden de rijtuigen van de Blauwe Briesser achter de locomotief geplaatst. Ondertussen wordt bij de houtzagerij hard doorgewerkt om een grote order die eind die dag af moet gereed te krijgen.

DSC 4915 4

 

De stoomlocomotief maakt samen met de Blauwe Briesser rijtuigen een prachtige tour over vele mooie spoortrajecten. Op een nevenlijn wordt nog een fotostop ingelast voor alle reizigers. Nadat alle reizigers een foto hebben kunnen maken is het alweer tijd om terug te keren naar het hoofdstation. DSC 4919 6

 

Eenmaal aangekomen op het hoofdstation wordt de Blauwe Briesser weer voor de rijtuigen geplaatst en zit de excursie er alweer op.

DSC 4920 7

 

Zoals gezegd, de Blauwe Briesser is weer herenigd met zijn rijtuigen en de passagiers worden als laatst weer naar huis teruggebracht. Ondertussen wordt zowel op de autosloop als bij de houtzagerij hard doorgewerkt en lijkt het wel of niemand doorheeft welke schoonheid het hoofdstation weer verlaat.

DSC 4923 8

Frans, ik vond het gezellig dat de Blauwe Briesser langs mocht komen en heb een gezellige middag gehad.

Groeten,
Herman