Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 7 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Banentocht : Hans (Mieke)

Wanneer: Vrijdag 6 oktober 2017

Bestemming: Duivendrecht (afstand tot Forum: 164 km)

Gastheer: Hans (Mieke)

De Blauwe Briesser bezoekt..........................Hans (Mieke)

Het wordt weer kouder buiten en de bladeren vallen al aardig van de bomen. Het is dus tijd om met een nieuwe serie Blauwe Briesser on Tour te starten voor het modelspoorseizoen 2017-2018. Het eerste bezoek dit jaar stond gepland bij Hans (forumnaam Mieke). Hans heeft een grote modelbaan waar zijn vrouw (Mieke) de scenery grotendeels heeft aangelegd. Op een regenachtige vrijdagochtend is de Blauwe Briesser naar Duivendrecht gereisd om haar assen te kunnen strekken op de modelbaan van Hans.

De Blauwe Briesser had een lange reis achter de rug en de reizigers konden eerst genieten van al het mooie materieel wat in de locloods was tentoongesteld. Daarna stond nog een ontmoeting gepland met het zusje van de Blauwe Briesser. De verkeersleiders zorgden ervoor dat de Blauwe Briesser naast haar zusje kwam te staan.

DSC 1244 1 1

 

Nadat de aanwezige fotografen een foto hadden gemaakt, was het tijd om de Blauwe Briesser op het spoor naast haar zusje te plaatsen. Uiteraard is ook hier een foto van gemaakt.

DSC 1239 1 1

 

Na het maken van de foto's was het tijd om de wagens van het zusje achter de Blauwe Briesser te koppelen. Nadat de wagens aan de Blauwe Briesser zijn gekoppeld, vertrekt de Blauwe Briesser vanaf het emplacement op weg naar Boekelo. Tussendoor rijdt de Blauwe Briesser langs wat lintbebouwing.

DSC 1246 1 2

 

De stad Boekelo is de grootste stad van de modelbaan waar van alles gebeurd. De brandweer is zojuist uitgerukt voor een brand en de lokale bus biedt aansluiting op de binnenkomende treinen.

DSC 1248 1 3

 

Op station Boekelo staat de fanfare gereed om de extra lange Blauwe Briesser te verwelkomen. Daarnaast is er een balonnenwedstrijd georganiseeerd waar een handjevol kinderen op af is gekomen. De reizigers van de Blauwe Briesser hebben de mogelijkheid om de stad een paar uurtjes te bezoeken.

DSC 1252 1 4

 

Er zijn een aantal reizigers die de lokale machinefabriek bezoeken die toevallig opendag heeft.

DSC 1261 1 5

 

Andere reizigers zijn sportiever en besluiten de hoogste berg van Boekelo te beklimmen.

DSC 1262 1 6

 

En weer anderen kiezen ervoor om te genieten van de laatste zonnestralen en gaan nog even naar het strand. Kortom, voor iedere reiziger was er iets te doen in Boekelo.

DSC 1257 1 1

 

Nadat iedereen weer terug was van zijn of haar activiteit, werd nog een laatste fotosessie georganiseerd. De Blauwe Briesser en haar zusje, werden op de grote brug geplaatst. Door middel van een drone werd de ontmoeting vastgelegd.

DSC 1273 1 7

 

Nog een laatste foto van de Blauwe Briesser en haar zusje en dan zit ook dit verslag er weer op. Moe maar voldaan vertrekken de reizigers op weg naar een volgende bestemming.

DSC 1278 1 1

 

Hans, ik vond het gezellig dat de Blauwe Briesser langs mocht komen en heb een gezellige middag gehad.

Groeten,
Herman