Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 11 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Banentocht : Frank (frank-103)

Wanneer: Zondag 4 maart 2012

Bestemming: Assendelft (afstand tot Forum: 185km)

Gastheer/vrouw: Frank

De Blauwe Briesser bezoekt..........................Frank.

Op zondag 4 maart 2012 heeft de Blauwe Briesser weer haar assen mogen strekken op een baan van een forumlid. Dit keer mocht Frank (frank-103) zich verheugen op de komst van de Blauwe Briesser. Wie het verhaal van de Blauwe Briesser een beetje volgt, weet dat geprobeerd is de Blauwe Briesser bij Bw Kloefeld om te bouwen naar een echte stoomlocomotief. Gelukkig is het ze daar niet gelukt om de loc om te bouwen zodat de Blauwe Briesser zonder al teveel CO2 uitstoot de Rensen Modelbaan Wereld kon bezoeken.

 

Echter, op de Frankensteinbaan was er wederom geen bovenleiding aanwezig en wat Bw Kloefeld niet lukte, kregen de monteurs op de Frankensteinbaan wel voor elkaar. De Blauwe Briesser werd als eerst omgebouwd van een electrische loc, naar een stoomlocomotief alvorens verder over de baan gereden kon worden. Wat bleek, de monteurs hadden veel ervaring in het ombouwen van electrische locomotieven naar stoomlocomotieven. Op de Frankensteinbaan stonden een aantal locomotieven waaronder een aantal krokodillen die allen omgebouwd waren naar stoomlocomotieven. De Blauwe Briesser ombouwen was dus ook een klein kunstje. Maar goed, ik voel aan m'n toetsenbord dat jullie mij niet geloven, dus vandaar even een filmpje als bewijs.

 

 

Ik neem aan dat iedereen het nu met me eens is dat de locomotief daadwerkelijk is omgebouwd. Dus laten we maar weer verder gaan om te kijken welke avonturen onze Blauwe Briesser nog meer heeft meegemaakt. De Frankensteinbaan bestaat uit een groot station, met daarachter een draaischijf met allemaal stoomlocomotieven. De baan is uitgevoerd met m-rails wat resulteert in een ouderwets kedeng-kedeng geluid. Op de eerste foto is de Blauwe Briesser op weg naar het bergstation. Voor de stoker en de machinist was de eerste rit op stoom bijzonder spannend vanwege de grote hellingen op het tracé richting het eindstation. Ze wisten namelijk nog niet of de Blauwe Briesser na de ombouw nog voldoende trekkracht had om de helling te kunnen nemen!

frank103 1

 

Op weg naar het bergstation werden ook nog een aantal tunnels gepasseerd. Uw fotograaf wist bij één van de tunnels een mooie spotplek te ontdekken. Precies volgens de dienstregling kwam de Blauwe Briesser de tunnel uitgetuft. Zoals tezien is heeft de autotechniek niet stil gestaan op de Frankensteinbaan. Hopelijk wordt het spoorvervoer ook snel gemoderniseerd zodat de Blauwe Briesser weer omgebouwd kan worden naar een electrische locomotief.

frank103 2

 

Eenmaal bij de steile helling aangekomen bleek de Blauwe Briesser onvoldoende trekkracht te hebben om het eindstation te bereiken. Om te voorkomen dat de passagiers uren vertraging zouden oplopen, werd één krokodil vanuit het dalstation en één krokodil vanuit het bergstation naar de Blauwe Briesser gestuurd om de trein de berg op te duwen/trekken. Vanuit de helicopter is onderstaande foto gemaakt van dit tafereel.

 

frank103 3

 

Eenmaal boven aangekomen op de berg, konden de reizigers genieten van een groots uitzicht. Na het bewonderen van het uitzicht was het helaas weer tijd om aan de terugreis te beginnen. De Blauwe Briesser moest immers nog 185 kilometer afleggen voordat ze thuis was. De reizigers stapte in en de Blauwe Briesser ging zelfstandig de berg af richting haar thuis.

 

Frank, nogmaals bedankt voor je gastvrijheid!

 

Groeten,

Herman.