Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 11 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Banentocht : Roy & Renate

Wanneer: Zondag 19 November 2006

 

Bestemming: Amersfoort (afstand tot Forum: 185km)

 

Gastheer/vrouw: Roy (Sneak) & Renate

 

De Blauwe Briesser bezoekt..........................Roy & Renate.

 

Vandaag gaat de reis naar Amersfoort. We zijn te gast bij Roy (Sneak) en Renate. De meet & greet bij Roy thuis stond al lang op de wachtlijst. Het is de baan van Roy die de kop afbijt in de serie : 'De Blauwe Briesser bezoekt.......'  Zie foto hieronder:

 

 

Naast het blauwe locje zou en moest de Big Boy ook mee op verzoek van Renate. Na een kleine, doch diepgaande studie van Roy en mij, kwamen we erachter de dat de Big Boy an sich slechts enkele cm's kleiner is dan een twee-delige Plan V hihihi.

 

 

Tijdens ons bezoekje bij Roy en Renate kwam AlbertJan die dichtbij woont, ook nog even buurten. Ook hij had een gastlocje voor op de baan meegenomen, een Köf'je. Samen met het blauwe 3railforumlocje en het kleinste locje van Roy, hebben we een opstelling gemaakt - zie foto :

 

 

Dan nog even inzoomen op het Köf'je van AlbertJan met een Plan V van Roy op de achtergrond :

 

 

Zoals de meesten wel gezien zullen hebben, is Roy voornamelijk NL materieel georiënteerd, en tijdperk V. Hij beweerde dan ook geen stomers te hebben. Oh toch wel! Zelfs een Nederlandse! Het doorgestreepte nummer, was een gewoonte wat men in WO II deed heb ik me laten wijsmaken :-)

 

 

Een van Roy's laatste aanwinsten is de E-loc 1211, het Amerikaanse werkpaard dat Nederland weer op de been heeft geholpen na de oorlog. Marklin art.nr 37120. Hier een mooie foto naast de groene Plan V en de Martinair Koploper :

 

 

We hebben de van Amerika oorspronkelijke 1211 even laten proeven aan de bigger, better and faster cultuur, en 'm naast zijn voorouder de Big Boy gezet. We konden het niet laten het Köf'je als contrast ervoor te plaatsen hihihi.

 

 

Als laatste een overzichtsfoto van Roy's testbaan en het meeste van zijn materieel. Nou ja, de helft, hij heeft een mooie collectie. Zoek de twee locs die er niet dagelijks thuis horen :-)