Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 13 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Banentocht : Herman (Herman05)

Wanneer: Vrijdag 29 Februari 2008

 

Bestemming: Houten (afstand tot Forum: 162km)

 

Gastheer: Herman05 (Herman)

 

De Blauwe Briesser bezoekt..........................Herman (Herman05).

 

Als aansluiting op de prijsuitreiking van de grootspoor fotowedstrijd Oktober, November en December 2007 werd de Blauwe Briesser nog even van stal gehaald. Na een stevige rit vanuit Elsloo met de nodige vertraginge n(hoe kan het ook anders als je naar een NS geöriënteerde baan wil), kon de BB ook haar benen (lees wielen) even strekken op de baan van Herman.

 

 

Het nodige Nederlandse materieel staat op de baan van Herman, die volledig is opgebouwd uit K-rails. Voor de besturing gebruikte Herman tijdens het bezoek twee Mobile Stations. Zo konden op simpele wijze drie treinen rondrijden, waaronder natuurlijk de Blauwe Brieser

 

 

Tijdens het rondrijden werden ook enkele foto's gemaakt, waarbij geëxperimenteerd werd met het niet gebruiken van flitslicht. Met wat extra verlichting kwamen de foto's zonder flitslicht beter uit de verf dan de foto's met flitslicht.

 

 

Op de baan was ook een berg in aanbouw te zien. Gemaakt met piepschuim als basis en ruw afgewerkt met een vulmiddel, waren de contouren hiervan ook al goed te zien. Wat wel opviel was de dempende werking van het piepschuim als er een lok door de berg reed. Zelfs de geluidsopties van de loc werden mooi gedempt. Stiekum toch weer een tip opgedaan voor de bouw van mijn eigen baan.

Zelfs de onderkant van de baan werd aan een blik onderworpen, waarbij Herman zich gelijk verontschuldigde voor zijn minder goede electrotechnische vaardigheden. Gelukkkig voelde hij al snel aan dat het meer een kwestie was van een oog in het land der blinden.

 

 

Tussendoor ook nog genoten van de andere modellen van Herman, hij heeft een aardige NS verzameling. Zoals gewoonlijk vloog de tijd en was het helaas weer tijd om afscheid te nemen en de Blauwe Briesser weer af te rangeren op een spoor richting het zuiden van ons landje.

 

Herman, bedankt voor de gastvrijheid en het kijkje in je “keuken”.