Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 12 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Banentocht : Martijn (Acido)

Wanneer: Woensdag 8 Oktober 2008

 

Bestemming: Bussum (afstand tot Forum: 189km)

 

Gastheer: Martijn (Acido)

 

De Blauwe Briesser bezoekt..........................Martijn (Acido).

 

Op woensdag 8 Oktober zijn Michel en ik naar Bussum gereden, om daar Martijn (Acido) te feliciteren met zijn winnende foto bij de fotowedstrijd onder de vlag van het 3railforum en Modelspoortrein. Als aansluiting op de prijsuitreiking van de grootspoor fotowedstrijd April, Mei, Juni 2008 mocht de Blauwe Briesser mee op reis naar de toch wel op ons forum beroemde baan van Martijn (Acido).

 

Een stuk later dan gepland (het was inmiddels 9u 's avonds) kwamen we aan bij Martijn. De reis ging eerst vanuit Elsloo (LB) naar Aarle-Rixtel, wat aan de rand van onze platte aarde ligt (Je kukelt er bijna vanaf hoor) omdat de Blauwe Briesser nog van zijn bezoekje aan de Gastendag bij Willie verbleef. Vanuit Aarle-Rixtel richting De Meern (UTR) om Michel op te halen. Na een hapje, stapten we in de auto om naar Bussum te rijden. Daar aangekomen werden we hartelijk ontvangen door Martijn (Acido).

 

Vrij snel volgde de prijsuitreiking, om nog sneller daarna de baan van Martijn (Acido) te gaan bekijken.. Iedereen kent wel de beelden van zijn baan, in zijn beruchte bouwverslag :

 

 

Al snel moest de Blauwe Briesser uit zijn doos komen, en werd deze geplaatst op een stationsspoor. Van daaruit moest hij een zogenaamde magneet-wagen ophalen in de bekende analoge speeltuin van Martijn. Met deze magneetwagen, kon nl. de Briesser meerijden in het -zoals Martijn het noemt-analoog geautomatiseerde schaduwstation-circus. Hieronder zie je de Blauwe Briesser zijn reis maken naar de bekende analoge speeltuin :

 

 

Normaal maken wij de foto's, maar zoals wel vaker gebeurt (we zijn maar amateurs) maken we af en toe pas op de plaats voor de echte fotograven :-) Foto's die Martijn heeft gemaakt zal hij ook nog wel posten neem ik aan.. Michel heeft overigens ongeveer dezelfde foto proberen te nemen met onderstaand resultaat :

 

 

Dan wordt het langzaam tijd om eens een kijkje onder de baan te gaan nemen, want we zijn natuurlijk heel erg nieuwsgierig naar het geautomatiseerde schaduwstation van Martijn :

 

 

Dan gaat het -BIJNA- mis!! Terwijl de Blauwe Briesser de magneetwagen aan het ophalen is, had Martijn de overige treinen al in werking gezet.. En zo zie je een trein de helling afrijden, en zo rijdt hij niet het schaduwstation in, maar komt ie uit in de bekende analoge speeltuin!! Martijn had een reactie van een straaljager, want net op rijd duwde hij op de noodstop!!! :

 

 

Na alle commotie rijdt de Blauwe Briesser met de magneet-wagen achteruit van de bekende analoge speeltuin naar het station :

 

 

Dan is het zover.. De Blauwe Briesser gaat meerijden in de treinen-caroussel. Het Briessertje rijdt niet zo snel, maar dat heeft juist zijn charme. Hij rijdt perfect mee in de schakeling zelf gemaakt door Martijn, en wacht in het schaduwstation netjes zijn beurt af, eer hij weer naar boven mag tuffen :

 

 

Als afsluiter nog een AKTIEFOTO, gemaakt door Michel (alle bovenstaande foto's zijn overigens gemaakt door Michel) van de Briesser in schaduwstation....... waar hij....... INDERDAAD!!!...... net WEG is :

 

 

Martijn (Acido), bedankt voor de gastvrijheid en ontvangen van ons en de Blauwe Briesser, we hebben genoten!