Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 8 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Banentocht : Vincent (VincentKloeg)

Wanneer: Woensdag 22 februari 2012

Bestemming: Spijkernisse (afstand tot Forum: 142km)

Gastheer/vrouw: Vincent Kloeg

De Blauwe Briesser bezoekt..........................Vincent Kloeg.

Afgelopen woensdag had de blauwe briesser de eer om z'n assen te mogen strekken op het al bijna 10 jaar bestaande Bw Kloefeld.
Zoals jullie in het verslag van Vincent hebben kunnen lezen heeft de Blauwe Briesser tot Munster zelf kunnen rijden dankzij de bovenleiding. Het stuk tussen Munster en Gronau had echter geen bovenleiding. Gelukkig werd de Blauwe Briesser geholpen door de T3 89 7314 zodat het Bw Kloefeld alsnog bereikt kon worden. De medewerkers van het Bw Kloefeld vonden het overigens wel raar dat een stoomloc (T3 89 7314) een andere 'stoomloc' (de Blauwe Briesser) moest helpen om naar Kloefeld te kunnen. Maar goed, alles werd in het werk gesteld om de Blauwe Briesser in Kloefeld te krijgen en daar zou worden bekeken waarom de nieuwe 'stoomloc' niet zelfstandig kon rijden vanuit Munster.

 

Blauwe Briesser on tour

 

Eenmaal aangekomen in Kloefeld werd de Blauwe Briesser direct naar het depot gebracht. Daar keken de monteurs verbaasd naar de nieuwe 'stoomloc'. Zo'n raar ding (de pantograaf) hoorde volgens de monteurs niet op een loc en de loc had nog niet eens een ketel! Kortom dat moest gefixed worden.

 

Blauwe Briesser On Tour

Nadat de Blauwe Briesser bij de locloods was gearriveerd, kon de 'normale' dienstregeling tussen Gronau en Munster worden opgestart. Vanwege de bijzondere locomotief die in Kloefeld was aangekomen, waren er extra veel mensen uit omliggende dorpen die Kloefeld wilde bezoeken. Daarom werd besloten een extra trein in te zetten met daarachter de Blauwe Briesser rijtuigen.

 

vincentkloeg3

 

Aan het einde van de dag was het de (overigens zeer vakkundige) monteurs niet gelukt om de Blauwe Briesser om te bouwen. De locomotief was veel te klein om een ketel in kwijt te kunnen en er waren teveel elementen waarvan de monteurs niet wisten waarvoor deze dienden. Daarom werd besloten de Blauwe Briesser weer op het spoor terug te zetten richting Munster. Aangezien de loc nog steeds niet zelfstandig naar Munster kon rijden werd de hulp weer ingeroepen van de T3 89 7314.

 

Vincent enorm bedankt dat we bij jouw baan te gast mochten zijn.

 

Groeten,
Herman