Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 1 gast en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Banentocht : Johan (Blausee-Mitholz) 2

Wanneer: Zaterdag 21 april 2012

Bestemming: Noord-West Veluwe (afstand tot Forum: 225km)

Gastheer: Johan (Blausee-Mitholz)

De Blauwe Briesser bezoekt..........................Johan (Blausee-Mitholz) voor de tweede keer.

Op 24 augustus 2007 was de Blauwe Briesser al eens aanwezig geweest in het nog in aanbouw zijnde Blausee-Mitholz. Op 21 april 2012 had de Blauwe Briesser wederom de eer om over de baan van Johan (Blausee-Mitholz) te rijden.


Allereerst werd er een parade gehouden waarbij de Blauwe Briesser samen met de BLS Te 2/3 en BLS Ce 4/4 op het emplacement van Blausee-Mitholz mocht staan. Uiteraard maakte uw fotograaf van dit tafereel een foto:

johan 001

 

Daarna werd de Blauwe Briesser langs het perron gezet, zodat de passagiers uit konden stappen. Eenmaal uitgestapt, werd de Blauwe Briesser op een zijspoor gezet. Naast het zijspoor stond Johan te wachten op de Blauwe Briesser. Johan is op Blausee-Mitholz net als in het echt te herkennen aan z'n baartje en 3railforumpet. Normaal gesproken is Johan alleen in de zomermaanden in Blausee-Mitholz te vinden, maar vanwege de uiterst bijzondere rit, was hij dit jaar al in april op het station van Blausee-Mitholz.

johan 005

 

johan 004

 

Vooral in het weekend rijden langs Blausee-Mitholz heel veel goederentreinen. De ene na de andere goederentrein kwam langs. Hierdoor was het niet mogelijk de Blauwe Briesser de vrije baan op te sturen. Achteraf gezien had de SBB geluk dat de Blauwe Briesser op Blausee-Mitholz aan de kant was gezet. Één van de goederentreinen had namelijk last van een vastgelopen rem. Gelukkig betrof het de achterste wagon, waardoor de Blauwe Briesser de eer had deze (hagelnieuwe) wagon weg te mogen slepen richting het emplacement van Blausee-Mitholz.

johan 002

De Blauwe Briesser werd geassisteerd door twee rangeermedewerkers die tijdsen het verplaatsen van de wagon keken of alles wel goed ging.

 

Vanwege de heldhaftige actie mocht de Blauwe Briesser toch nog een rit maken over de vrije baan. Eenmaal uit de beroemde berg gekomen moest de Blauwe Briesser wachten totdat de BLS Ce 4/4 was langsgeweest. Hierna mocht de Blauwe Briesser zijn weg vervolgen en op weg gaan naar een volgend avontuur.

johan 003

 

Johan, bedankt voor de gastvrijheid. Ik vond het gezellig!

 

groeten,

Herman