Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 13 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Banentocht : Aldert (mozzi54)

Wanneer: Maandag 7 mei 2012

Bestemming: Harderwijk (afstand tot Forum: 155km)

Gastheer/vrouw: Aldert

De Blauwe Briesser bezoekt..........................Makstadt.

Op 7 mei 2012 ging de Blauwe Briesser op bezoek bij Aldert Mak (mozzi54) in Dolfinarium stad Harderwijk. Ze mocht op Makstadt Hbf de asjes strekken en dat vond ze dol fijn zoals uit de eerste foto blijkt.

mozzi541

Toevallige reizigers keken met verbazing naar de onverwachte verschijning langs het perron van Makstadt.

mozzi542

Makstadt Hbf is een middel groot doorgangstation gesitueerd in midden Duistland Naast de volledig geëlektrificeerde Haupstrecke is er ook nog een diesel Nebenbahn die grotendeels boven langs loopt. Gezien er niet direct een diesellok voor handen was is de Nebenbahn niet door de Briesser bereden. Hier de Blauwe Briesser aan de noordzijde van Makstad Hbf.

mozzi543

Maktstadt Hbf is volledig door Koploper geautomatiseerd. De Blauwe Briesser kreeg voor de extra Sondernfahrt de status A toebedeelt en kreeg op alle treinen voorrang, zelfs op de ICE die daardoor vertraging op liep.

mozzi544

De Blauwe Briesser onderweg op de Haupstrecke waar bovenlangs net een Talent op de Nebenbahn passeert. Op de voorgrond nog de uitloper van Makstadt Hbf waar materieel staat afgesteld.

mozzi545

Op Makstadt is naast een levendig treinbedrijf ook een uitgebreid trambedrijf aanwezig. Hier op de foto passeren de Blauwe Briesser en de tram elkaar. Het wegdek is opgebroken wegens werkzaamheden maar het trambedrijf gaat gewoon door.

mozzi546

De Sondernfaht eindigde aan de oostzijde van Makstadt Hbf

Aldert, dank voor het vriendelijk ontvangst en de gastvrijheid. Het was een gezellige avond waarbij wederom de beroemde verschijning “De Blauwe Briesser” de hoofdrol speelde.

Mvg, Johan (Blausee-Mitholz)