Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 11 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Banentocht : Willem (Aleva000)

Wanneer: Zaterdag 12 mei 2012

Bestemming: Zwolle (afstand tot Forum: 175km)

Gastheer/vrouw: Willem (Aleve000)

De Blauwe Briesser bezoekt.......................... De Seetalbahn.

Op 12 mei 2012 ging de Briesser op bezoek bij Willem (Aleva000) in Blauwvinger stad Zwolle.
Ze mocht op de Seetalbahn de asjes strekken en daar was ze erg mee in haar sas zoals uit de foto’s zal blijken.

aleva001
aleva002
De Seetalbahn van Willem is gesitueerd in het Duitse Schwarzwald. Het betreft een volledige analoge “speel” baan uit de jaren '80-'90. Om geen risico te nemen met de gevoelige elektronica van de Blauwe Briesser werd voor de veiligheid door mij een witte Marklin transformator meegenomen en werd de blauwe Marklin transformator van het kopstation Seetal Ahorn tijdelijk buiten bedrijf gesteld. De Stroomverzorging werd dus uit voorzorg afgestemd op ons Beierse hoogheid de Blauwe Briesser.

De tweede blauwe transformator voor de Hauptstrecke bleef gewoon in dienst daar op de Hauptstrecke niet gerangeerd werd en dus ook geen gevaar voor een te hoge overspanning voor de Blauwe Briesser bestond.

aleva003

De Seetalbahn kent een tweetal stations. Seetal Ahorn is een groot kopstation en Seetal Dorf is een klein doorgang station welke verdacht veel weg heeft van het Zwitserse Blausee-Mitholz ……………

aleva004

Hier staat de Blauwe Briesser langs het perron van Seetal Dorf waar beneden de tram al gereed staat voor het gezelschap dat met de Blauwe Briesser is meegekomen. In de tijd dat het gezelschap feest viert in een nabij gelegen dorp zal de Blauwe Briesser zelf een tochtje gaan maken in het Seetal gebied.

aleva005

Voor de Blauwe Briesser was alle ruimte om te toeren echter ze moest alleen rekening houden met de IC hier getrokken door een DB 101 die 1 maal in de twee uur voorbij kwam.


aleva006

Via de Seetalbrücke werd het Seetal dal overgestoken op weg naar Seetal Ahorn.

aleva007

De Blauw Briesser gearriveerd in Seetal Ahorn. Ze had binnen moeten komen op spoor-1 echter die was nog bezet door de Karsruhe tram zodat ze op spoor 2 binnen kwam. De Internationale trein naar Zürich stond gereed op spoor-4.

aleva008

Nadat de Karsruhe tram alsnog vertrok werd de Blauwe Briesser omgerangeerd naar spoor-1 op verzoek van de aanwezige spoorhobbyist (uw verslaggever). Het vrijkomende spoor-2 werd meteen benut door de plaatselijke rangeerlok voor geplande rangeerwerk met postwagens.

aleva009

Als laatste nog even een doorkijkje vanaf de andere zijde.

Bij het bezoek aan Seetal blijkt dat de Blauwe Briesser ook prima overweg kan met analoge besturing. Willem, dank voor het ontvangst, het was als van ouds weer een gezellige avond!

Mvg, Johan (Blausee-Mitholz)