Het is nu :

Hoeveel mensen zijn online...

Forum

Er zijn  gasten en  leden online

Website

Er zijn 20 gasten en 0 leden online

Laatste posts op het forum:

No posts were found

Banentocht : Marcel (Mister1736)

Wanneer: Woensdag 28 november 2012

Bestemming: Katwijk aan Zee (afstand tot Forum: 169km)

Gastheer: Mister1736 (Marcel)

De Blauwe Briesser bezoekt..........................Marcel (Mister1736).

Het was alweer de tweede keer dat de Blauwe Briesser een bezoek bracht aan Marcel (Mister1736). Sinds kort heeft Marcel een heuze modelbaan, weliswaar niet aangekleed met scenery, maar wel voldoende sporen om locomotieven op te stellen. Normaal gesproken wordt de Blauwe Briesser enkel ingezet voor personenvervoer. Bij Marcel is personenvervoer echter zwaar ondervertegenwoordigd, dus voor dit bezoek werd de Blauwe Briesser verlengd met een extra wagon waarop de orginele 3railforum container was geplaatst.

 

marcel001

Nog even een opname van onder een hoek. Op de achtergrond de Thalys waarmee tijdens het bezoek ook nog is gereden. Wat is dat toch een prachtig model zeg maar wat jammer dat er slechts één geluidsdecoder in de trein zit. Uiteraard durfde de Thalys niet de snelheidswedstrijd aan met onze Blauwe Briesser, bang om te verliezen. Daar hebben we dus ook geen filmpje van kunnen maken.

marcel004

We hebben uiteraard ook nog een filmpje gemaakt van de Blauwe Briesser on tour.  Het blijft toch een prachtige locomotief om te zien:

 

 

Na het maken van de film werd besloten de Blauwe Briesser in te zetten als lokale goederentrein. Want zonder passagiers en stations is een treindienst voor personenvervoer niet mogelijk. Onderstaande foto toont de goederentrein met slechts één wagon. Helaas heeft ook deze goederendienst het niet lang volgehouden. Bij het volgende Blauwe Briesser bezoek zal de trein weer enkel uit personenrijtuigen bestaan.

 

marcel006

 

Marcel, dank je wel dat ik weer langs mocht komen. Ik vond het een gezellige en leuke woensdagavond :)

 

Groeten,

Herman